Stef steekt Noordzee over en neemt Langdon Group over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stef steekt Noordzee over en neemt Langdon Group over

De Stef Groep en de Nagel-Group  kondigen aan dat ze een overeenkomst hebben ondertekend voor de overname van Langdon Group Ltd in Groot Brittannië door Stef Groep. Langdon behoort al sinds 2004 tot de Nagel-Group.

Als nationale specialist in temperatuurgecontroleerd transport is de Langdon Group ook een grote speler in de import/export van verse en diepgevroren levensmiddelen tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa. Met 1.400 medewerkers en acht locaties, perfect geografisch verspreid, kan het bedrijf 20.000 bestemmingen op het Britse grondgebied bedienen. Jaarlijks verwerkt het bedrijf bijna 2,7 miljoen pallets voor 2.000 klanten. In 2020 behaalde Langdon Group een omzet van 164 miljoen euro.

Deze transactie zal de Nagel-Group in staat stellen voortgang te boeken in zijn wens om zijn netwerk te versterken en de middelen te concentreren op de Europese activiteiten, terwijl de Groep kan blijven rekenen op een solide partner in het Verenigd Koninkrijk.

De overname van de Langdon Group betekent voor Stef een belangrijke strategische stap in de opbouw van zijn Europese netwerk, die meer dan 30 jaar geleden werd ingezet.

Stanislas Lemor, Algemeen Directeur van de Stef Groep verklaart: “Wij zijn verheugd met deze handtekening, die een unieke kans biedt om onze geografische dekking uit te breiden naar een 8e land: het Verenigd Koninkrijk. Dit past perfect in onze strategie als Europese pure player in de supply chain voor levensmiddelen. Deze overname stelt ons in staat om onze klanten, producenten en distributeurs ongeëvenaard transport en logistiek te bieden in heel West-Europa en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling buiten de EU. We kijken ernaar uit om alle synergieën die we samen kunnen creëren, te realiseren en de nieuwe medewerkers te verwelkomen in de Stef Groep.”

Carsten Taucke, Algemeen Directeur van de Nagel-Group: “Sinds de  Nagel-Group het bedrijf in 2004 overnam, is het team van Nagel Langdons doorgegaan met het ontwikkelen van activiteiten en het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde service. We zijn blij en trots dat de klanten van Nagel ook op lange termijn rechtstreeks toegang kunnen blijven houden tot dit distributienetwerk dankzij een nauwe samenwerking met de Stef Groep, die nu al de distributie verzorgt in bepaalde West- en Zuid-Europese landen.”

De overname gaat namelijk gepaard met de ondertekening van een wederkerige distributie-overeenkomst tussen de groepen Stef en Nagel. Hierdoor kan Nagel het distributienetwerk van de Langdon Group blijven gebruiken voor zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en kan de Langdon Group zijn klanten de gebruikelijke diensten blijven aanbieden naar Duitsland, Centraal- en Noord Europa, naast een uitstekende dekking in Zuid- en West-Europa via het Stef-netwerk.

De afronding van deze transactie is gepland voor het einde van het jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer