Steven van Eijck benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Steven van Eijck benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

RAI Vereniging voorzitter en voormalig Staatssecretaris van Financiën Steven van Eijck is vrijdag onderscheiden met de Koninklijke titel Officier in de orde van Oranje-Nassau.

Van Eijck ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving. Van Eijck bekleedt momenteel diverse functies waaronder het voorzitterschap van RAI Vereniging, vicevoorzitter raad van commissarissen EY, plv Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER), vicevoorzitter van het bestuur van de Maatschappelijke Alliantie en bestuurslid van Stichting De Doelen Steunfonds. Ook is Van Eijck jarenlang actief binnen de Katholieke kerk.

In 2015 heeft Van Eijck het initiatief genomen tot de oprichting van de Maatschappelijke Alliantie. De Alliantie heeft als doel om publiek private samenwerking rondom maatschappelijke vraagstukken te versterken. De Maatschappelijke Alliantie zet zich inmiddels in voor een aantal maatschappelijke vraagstukken die erop gericht zijn om een inclusieve samenleving te bevorderen.

Steven van Eijck

Van Eijck heeft in 2016 samen met RAI Vereniging, de Noaber Foundation en de Maatschappelijke Alliantie de New Mobility Foundation (NMF) en later de NMF International opgericht. De NMF heeft als doel de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving te verbeteren.

Van Eijck heeft naast zijn staatssecretarisschap in het verleden diverse functies bekleed. Zo was hij Regeringscommissaris voor het jeugd- en jongerenbeleid, trekker van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad, voorzitter Actal, voorzitter van SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie) en voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Eerder ontvangen titels

  • Ridder in de Orde van het Heilig Graf
  • Wolfert van Borselenpenning
  • Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer