Subsidie elektrisch vervoer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Subsidie elektrisch vervoer

Ondernemers die een nieuwe taxi of bestelwagen aanschaffen kunnen subsidie aanvragen wanneer ze voor een van de milieuvriendelijkere modellen gaan.

Elektrische voertuigen Voor een plug-in hybride of elektrische auto (max 50 gram CO2/km) wordt 3.000 euro beschikbaar gesteld. Bijzonder schone benzine-, lpg-, aardgas- of dieselmotoren leveren 1.250 euro premie op, waarbij de verbrandingsmotoren niet meer dan 95 gram CO2/km mogen produceren. Met de subsidieregeling moet de luchtkwaliteit van binnensteden verbeteren. In totaal is 25 miljoen euro beschikbaar gesteld, vrijgemaakt door het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Niet alleen voor de aanschaf van schone taxi’s en bestelwagens is de subsidie aan te vragen, ook voor andere voertuigen waarover geen BPM geheven wordt is de subsidie beschikbaar. Denk hierbij aan politie-, brandweer- en ziekenauto’s, maar ook invalidenvoertuigen, rolstoelbussen en zelfs lijkwagens. De subsidie kan aangevraagd worden voor voertuigen die na 1 oktober 2012 en tot 1 januari 2015 op naam worden gesteld.  

Amsterdam met eigen regeling

De gemeente Amsterdam komt met een eigen regeling, waarbij tevens een subsidiebedrag gegeven wordt bij de aanschaf van een ‘groene auto’ door ondernemers. Voor een elektrische personenauto wordt 5.000 euro subsidie gegeven. Dit bedrag wordt verdubbeld bij de aankoop van een elektrische bestelauto. Ook voor een elektrische taxi wordt 10.000 euro aan subsidie overgemaakt. Bij de aankoop van een elektrische vrachtauto kan op 40.000 euro subsidie worden gerekend.

Bron: FOCWA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer