Subsidie op lichtgewicht volumecombinatie Elcar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Subsidie op lichtgewicht volumecombinatie Elcar

Tijdens Transport Compleet toonde Carrosseriebouwer Elcar uit Meerkerk een op maat gemaakte lichtgewicht schuifzeil volumecombinatie. Op deze combinatie is het mogelijk een E.I.A. subsidie te krijgen.

Elcar lichtgewicht combinatie

De gehele lichtgewicht combinatie weegt compleet leeg 14.900 kg. Totaal levert dit een besparing op tot wel 3100 kg ten opzichte van een conventionele combinatie. Door deze innovatieve ontwikkeling is het mogelijk een E.I.A. subsidie te krijgen. Dit betreft een fiscaal voordeel. Deze investering kan extra worden afgetrokken van de fiscale winst. Omgerekend naar een ‘normale’ subsidie is dit een subsidie van circa 10 procent, uitgaande van een belasting tarief van 25 procent. Bij een eventuele aanvraag kan en wil de firma Elcar u daar verder in helpen en begeleiden.

De hele combinatie is voorzien van een TUV ladungssicherung code L en XL, waarbij de complete opbouw is getest en goedgekeurd, en niet is opgebouwd uit goedgekeurde onderdelen. De slijtvaste vloer is samengesteld uit een gehard aluminium plaat met antislip rib profiel. Ook na jaren intensief gebruik behoudt de rib zijn functie. Door de aluminium plank dwars te monteren zijn de stalen dwarsliggers overbodig geworden. Voor het laden en of lossen met een portaalkraan is de combinatie uitgerust met een schuifkap, die van achter naar voor geschoven kan worden.

Een extra aan deze opbouw is dat hij is uitgevoerd  met een doorlaad systeem, de scharnierbare over rij klep kan een belasting hebben van 2500 kg verdeeld over een driewielige handpompwagen.  In de aluminium vloer zijn wegzinkbare bindogen gemonteerd. Hierin heeft Elcar al meer dan 20 jaar ervaring met het geheel of gedeeltelijk bouwen van de aluminium carrosserieën. Elcar is ook gecertificeerd voor de jaarlijks terug kerende TUV ladingzekering test. Deze lichtgewicht volume combinatie is volgens de TÜV ladungssicherung getest en goed gekeurd met hefdak, schuifdak en doorlaad systeem.

 

Eén reactie op “Subsidie op lichtgewicht volumecombinatie Elcar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer