Ga naar hoofdinhoud

Theo Raben overleden

Afgelopen zaterdag is transportondernemer Theo Raben, zoon van de grondlegger van Raben Transport, op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Meddo. Dat heeft de familie bekendgemaakt.

Raben neemt Transkam overTheo Raben werd in 1937 geboren, zes jaar nadat zijn vader Jan Raben in Meddo Raben Transport had opgericht. Theo nam in 1960 de leiding van het transportbedrijf van zijn vader over. Hij liet het transportbedrijf voor het eerst naar Polen rijden, waar in 1991 een eigen vestiging werd geopend. Theo’s zoons Marco en Ewald namen later het roer van het familiebedrijf van hem over en bouwden het vooral in Oost-Europa verder uit.

Raben was in zijn vrije tijd een fervent autocrosser. Hij werd in 1990 zelfs Nederlands Kampioen in de Keverklasse. Op de website van Autocrossteam Lievelde wordt Raben herdacht. “Hij had een prachtig bedrijf opgericht, maar de grote charme van Theo was de eenvoud welke hij uitstraalde.  Doe maar gewoon, geen overdreven gedoe.”

Theo Raben had al langere tijd last van een afnemende gezondheid. De crematie van Theo Raben is op zaterdag 5 maart in besloten kring. Op vrijdagavond 4 maart is er vanaf 19:30 uur een avondwake in de Johannes de Doperkerk in Meddo, waarna er gelegenheid tot condoleren is in zaal De Eendracht in Meddo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer