TIP neemt PEMA over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TIP neemt PEMA over

TIP Trailer Services heeft een overeenkomst getekend voor de overname van PEMA GmbH van Société Générale. PEMA is een commercieel leasing- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen dat diensten levert in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland, die de geografische voetafdruk van TIP zal versterken, haar positie in Duitsland zal versterken en een toegang tot de Zwitserse markt zal bieden.

“Dit is een belangrijke stap op onze weg naar groei en diversificatie, terwijl we doorgaan met het bouwen van een sterker TIP platform ten behoeve van onze klanten, partners, werknemers en belanghebbenden”, aldus Adil Rahmathulla, voorzitter van TIP Trailer Services bestuur en Managing Partner van I Squared Capital. “Met de overname van PEMA,  zal TIP haar schaal vergroten, en  een grotere geografische diversificatie met een sterkere positie in Duitsland. We blijven zoeken naar mogelijkheden om het platform te laten groeien, inclusief hoogwaardige gespecialiseerde opleggers, terwijl we ons bestaande aanbod en serviceniveau behouden.”

“De gecombineerde bedrijven zullen bijna 89.000 trailers en vrachtwagens hebben, evenals meer dan 100 werkplaatsen die het grootste reparatienetwerk in Europa en Canada bieden en een one-stop-shop oplossing bieden voor een breed scala aan bedrijfsvoertuigen”, aldus Bob Fast, President & CEO van TIP Trailer Services. “Onze klanten hebben een naadloze servicepartner in heel Europa en Canada, wat hun vlootbeheer vereenvoudigt en hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze genieten van de sterke betrouwbaarheid en klantenservice van TIP.”

TIP en PEMA zijn beide servicegeoriënteerde bedrijven met jarenlange ervaring in transport en logistiek in heel Europa, en ondersteunen de behoeften van klanten door de hele levenscyclus van trailers, wissellaadbakken en vrachtwagens. PEMA heeft een moderne en diverse vloot van vrachtwagens, voertuigen en trailers van toonaangevende merken zoals Krone, MAN, Schmitz Cargobull en Volvo. Sinds 2008 maakt PEMA deel uit van de GEFA Group, de tak voor financiering van materieel van de Franse bankgroep Société Générale. Société Générale Equipment Finance heeft een 100 procent belang in de PEMA groep via haar Duitse dochteronderneming GEFA Bank.

De afronding van de overname wordt in de komende maanden verwacht, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer