Ga naar hoofdinhoud

TNT neemt belang in Duitse postbedrijven

TNT heeft een slag geslagen in Duitsland. Het concern neemt een belang in een aantal regionale postbedrijven van uitgeversgroep Georg von Holtzbrinck over, zo maakte TNT dinsdag bekend.

TNT PostWat TNT betaalt, werd niet bekendgemaakt.TNT vergroot door de aankoop de dekking van het postbezorgnetwerk in Duitsland tot 40 procent van de huishoudens. Dat was 26 procent.

De transactie is volgens TNT belangrijk om zijn positie van grote alternatieve postbezorger in Duitsland te behouden en versterken.

Bovendien denkt TNT dat groei van het regionale postbedrijf mogelijk is. ”De combinatie van de lokale bedrijven van Georg von Holtzbrinck en de expertise in postbezorging en de landelijke infrastructuur van TNT creëert een platform voor groei van marktaandeel en innovatie”, aldus TNT.

TNT verwerft een belang van 50 procent in de bedrijven actief in de regio’s Berlijn en Brandenburg. In vijf andere gebieden (Cottbus, Freiburg, Konstanz, Saarbrücken, Trier en Würzburg) krijgt het Nederlandse concern een belang van 25,1 procent. Gezamenlijk zetten de regionale bedrijven in 2008 116 miljoen euro om.

TNT Post haalde in Duitsland vorig jaar een omzet van ongeveer 250 miljoen euro. Het bedrijf is al tien jaar actief in het buurland. De aankondiging van de strategische samenwerking met Georg von Holtzbrinck komt niet onverwacht. In mei bevestigde TNT al gesprekken te voeren na berichtgeving in verschillende Duitse media.

TNT zou ook geïnteresseerd zijn om zijn belang op de Britse markt uit te breiden. Het concern heeft zijn interesse in het Britse staatsbedrijf Royal Mail getoond, maar heeft tot nu toe nog geen overnamebod op tafel gelegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer