Ga naar hoofdinhoud

‘Toekomst Sandd in gevaar’

Postbedrijf Sandd kan niet voldoen aan de eis van de overheid om voor 1 oktober 2012 minstens 80 procent van de postbezorgers in vaste dienst te nemen. Dat zei bestuursvoorzitter Gert-Jan Morsink dinsdag.

Sandd truck bij hoofdkantoorVolgens Morsink bedreigen de eisen van de Staat het voortbestaan van Sandd. “Onder de huidige omstandigheden op de postmarkt kunnen we niet 80 procent van ons personeel een vast contract aanbieden”, aldus Morsink.”Dan houdt Sandd op te bestaan.”

Het gerechtshof in Den Haag bepaalde dinsdag dat de overheid maatregelen mag nemen om de postbedrijven te dwingen meer mensen in vaste dienst te nemen. De afspraak dat 80 procent van het personeel eind 2012 een vast contract heeft staat ook in de cao die de postbedrijven hebben gesloten met hun werknemers.

Volgens Morsink is het onduidelijk wat er gebeurt als bedrijven als Sandd en Selektmail niet aan de eisen van de overheid kunnen voldoen. “Dat is een grijs gebied.”

TNT is juist blij met de uitspraak van het gerechtshof. “Het is een logische uitspraak. De eisen over goede arbeidsvoorwaarden waren een van de belangrijkste randvoorwaarden bij de liberalisering van de postmarkt”, aldus TNT.”Zonder stok achter de deur van de overheid blijven onaanvaardbare arbeidsomstandigheden bestaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer