Ga naar hoofdinhoud

TomTom en DAKO sluiten strategisch partnership

TomTom Business Solutions sluit een strategisch partnership met DAKO. Dit bedrijf levert door geheel Europa oplossingen voor werk- en rijtijden-compliance op basis van tachograafgebruik. TomTom Business Solutions maakt het op korte termijn mogelijk om data van een tachograaf op afstand te downloaden naar zijn eigen WEBFLEET-oplossingen via zijn standaardcommunicatiesysteem LINK 510.

Tom TOm“Wij voorzien een toenemend belang van Europese regelgeving rond werk- en rijtijden. Mogelijk gaan ook lichte bedrijfswagens hieronder vallen”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Business Solutions. “Het is ons doel om bedrijven te helpen om te voldoen aan wet- en regelgeving op de meest kostenefficiënte manier, zonder verstoring van de dagelijkse bedrijfsvoering. Onze oplossingen helpen onze klanten bij het beter beheren van hun wagenpark, terwijl ze voldoen aan nationale en Europese regels. We bieden wagenparkefficiëntie en compliance aan onder één dak.”

Onderdeel van het partnership is onderlinge samenwerking op het gebied van de integratie van fleet management- en tachograafservices. Beide bedrijven blijven ook individueel werken aan de verdere ontwikkeling en levering van hun eigen producten. TomTom zal de nieuwe functionaliteiten integreren in zijn ISO27001-gecertificeerde WEBFLEET-platform. Later dit jaar is de integratie voltooid en beschikbaar in geheel Europa. Dit omvat het downloaden van tachograafdata op afstand, data-analyse waarmee wordt voldaan aan wet- en regelgeving, en langetermijn archiveringsmogelijkheden.

“Dit partnership brengt twee marktleiders samen, die zullen aantonen dat compliance met wet- en regelgeving en efficiënt wagenparkbeheer goed samengaan”, zegt Thomas Becker, CEO van DAKO Group.

Deze week heeft TomTom bekendgemaakt dat zijn gerenommeerde fleet management-systeem, WEBFLEET, in gebruik is bij meer dan twintigduizend bedrijven die in totaal meer dan 250.000 voertuigen met het systeem beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer