Ga naar hoofdinhoud

TransHeroes neemt Forwarding Plus over

TransHeroes uit Hengelo heeft op 17 januari alle aandelen in Forwarding Plus verworven. De overname past goed in de ambitie van de snel groeiende expediteur om meer landenspecialisme toe te voegen aan haar wegtransport afdeling. Forwarding Plus staat bekend om haar transporten van en naar Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije. De economische overdrachtsdatum is met terugwerkende kracht per 1 januari 2023.

Edwin Asveld (38), CEO en eigenaar van TransHeroes: “Je ziet dat met name de wat kleinere expediteur moeilijk mee kan komen met de schaalvergroting en digitalisering in de markt. Het ontbreekt bij deze partijen vaak aan mogelijkheden om de noodzakelijke grote investeringen te kunnen doen. Maar er zit wel ontzettend veel marktkennis bij deze specialisten. Forwarding Plus is volledig gespecialiseerd in transporten van en naar Tsjechië. Met een betrokken team en eigen lijndiensten hebben ze dit ook erg goed voor elkaar. Naast Tsjechië is Forwarding Plus ook veel te vinden in Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Voor TransHeroes waren deze landen ook al bekende bestemmingen, echter met deze overname kunnen we onze service verder verbeteren. Na de zeer succesvolle overname van Van der Wal Enschede in 2021 lijkt ons dit de juiste vervolgstap om specialisme toe te voegen aan onze dienstverlening.”

Het managementteam van TransHeroes – vlnr Jan Dekker, Edwin Asveld, Joran Wiemer

De vertrekkende directeur Hans Voorbach (63) zal na een korte en gedegen overdrachtsperiode zich gaan richten op consultancy werkzaamheden. Hans Voorbach was eigenlijk op zoek naar een strategische partner voor haar diensten op Tsjechië. “Forwarding Plus is de afgelopen jaren ook gegroeid. We hebben veel verschillende klanten en met ons kleine, maar betrokken team zocht ik naar continuïteit voor de onderneming. Initieel waren er gesprekken met TransHeroes over een vergaande samenwerking, echter na een aantal gesprekken bleek dat een volledige overname de beste optie was. Ik wil mijn personeel goed achterlaten bij een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en de slagkracht heeft om verder te investeren. Daarbij was er een grote culturele fit met de mensen bij TransHeroes, dat was doorslaggevend. Ik werk nog een aantal maanden mee om een goede overdracht te verzorgen, daarna ga ik mij richten op consultancy werk.”

Forwarding Plus kent haar oorsprong in Tsjechië. De Nederlandse vestiging hiervan is in 2017 door Hans Voorbach opgezet. Onder de vlag van Forwarding Plus rijden er dagelijks zo’n 16 tot 18 vrachtauto’s in vaste lijndienst tussen Tsjechïë en Nederland. Daarbij verzorgt het bedrijf veel transporten van en naar Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Het team van Forwarding Plus zal na de overname aan blijven en op termijn Hengelo als uitvalsbasis krijgen. Op de langere termijn zal het bedrijf volledig geïntegreerd gaan worden binnen TransHeroes.

TransHeroes is een logistiek dienstverlener die uit 4 pijlers bestaat; wegtransport, zeevracht, luchtvracht en douane dienstverlening. Het bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft in 10 jaar tijd maar liefst 8 FD Gazelles mogen ontvangen. In 2022 heeft het bedrijf ruim 34 miljoen euro omzet gedraaid. Het heeft vestigingen in Hengelo en Burgh-Haamstede en er werken ongeveer 45 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer