Ga naar hoofdinhoud

Transportbedrijf Müller wil uitbreiden

Transportbedrijf Müller wil fors uitbreiden. Tegenover de huidige hoofdlocatie aan de Keizersweg in Holten moet een nieuw bedrijventerrein van ongeveer 5,5 hectare komen. Het terrein zal vooral worden gebruikt om 180 vrachtwagens en 155 personenauto’s te parkeren. Dat meldt de Stentor.

Müller Fresh Food LogisticsHet college van B en W van Rijssen-Holten staat positief tegenover dit plan aangezien de verkeersveiligheid voor fietsers op de Keizersweg wordt verbeterd. Veel fietsers – en dan vooral scholieren – rijden nu via de rotonde in de N332 over de Keizersweg naar de kern van Holten.

De vrachtwagens van Müller kunnen hun ‘thuishaven’ alleen via de Keizersweg bereiken, waardoor geregeld gevaarlijke situaties ontstaan. Met de aanleg van een fietspad van de Aaltinksweg naar de rotonde in de N332 moet daar een einde aan komen.

Müller, tegenwoordig voluit Müller Fresh Food Logistics geheten, zal 350.000 euro bijdragen aan de aanleg van dit fietspad. Müller heeft verderop aan de Keizersweg nóg een vestiging. Deze verhuist naar de nieuwe locatie, waardoor er minder vrachtwagens over de kruising Aaltinksweg-Keizersweg rijden. Dit verbetert ook de verkeersveiligheid.

Een woonboerderij en gerenoveerde boerenschuur vormen de buffer tussen het nieuwe bedrijventerrein en de woningen aan de Aaltinksweg. De boerderij wordt de bedrijfswoning van Anton Müller, vennoot van het bedrijf.

Ook worden de zijden langs de N332 en de Aaltinksweg voorzien van voldoende struiken. Zo wordt het bedrijventerrein niet duidelijk zichtbaar vanaf de N332, aldus het college van B en W. Het ‘groen’ aan de andere kant schermt de woningen aan de Aaltinksweg nog meer af.

In 2007 heeft Müller grond afgestaan aan de gemeente, omdat die nodig is voor de uitbreiding van sportpark ’t Vletgoor. In ruil daarvoor kan Müller op de beoogde locatie uitbreiden.

Bron: De Stentor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer