200 nieuwe Qualcomm's MCP 200 voor Nijman Zeetank • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

200 nieuwe Qualcomm’s MCP 200 voor Nijman Zeetank

Nijman Zeetank International Logistics stapt over op de nieuwe MCP 200 boordcomputer van Qualcomm. Bij de circa 200 eigen wagens wordt de bestaande Qualcomm satellietcommunicatieterminal de komende tijd vervangen door de MCP 200.

Nijman ZeetankDe belangrijkste reden voor de overstap is de uitgebreidere functionaliteit van de nieuwe boordcomputer. “De terminal is handzamer, heeft een beter scherm en meer mogelijkheden zoals navigatie en het uitlezen van de digitale tachograaf”, vertelt Kees van Noordt, managing director van de Nijman Zeetank Logistic Group. “Ook is met de nieuwe boordcomputer een betere integratie met onze transportmanagementsystemen mogelijk, waardoor we meer informatie kunnen verwerken.”Qualcomm MCP 200Praktisch aan de nieuwe Qualcomm boordcomputer vindt Van Noordt bovendien dat deze via verschillende netwerken kan communiceren, zoals GPRS, UMTS, WiFi en satellietcommunicatie. Van Noordt: “We stappen deels over op GPRS, maar blijven op een aantal auto’s ook gebruik maken van satellietcommunicatie.” Ook heeft Nijman Zeetank plannen om data via WiFi te gaan uitlezen. “In eerste instantie op het eigen terrein, maar later ook onderweg”, aldus Van Noordt.
De MCP 200 wordt momenteel uitgerold bij de Poolse vestiging van Nijman Zeetank. Van Noordt: “In januari volgt de Nederlandse vestiging en daarna die in Engeland.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer