75 nieuwe CuBoTainers voor Vos Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

75 nieuwe CuBoTainers voor Vos Logistics

Vos Logistics neemt in het laatste kwartaal van 2021 in totaal 75 nieuwe wissellaadbakken in gebruik vanwege uitbreiding van de klantvraag. “Dit is weer een stap in de uitbreiding van onze mobiele opslag- en HV-transportoplossingen. Met deze uitbreiding opereert Vos Logistics met 1500 laadeenheden in de Benelux, Frankrijk en Duitsland en is hiermee een toonaangevende dienstverlener in dit segment”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Vos Logistics heeft in het verleden een concept ontwikkeld genaamd CuBoTainer. Deze interne innovatie is gepatenteerd als wissellaadbak en biedt veel voordelen voor klanten. Het concept van de CuBoTainer is praktisch en draagt tegelijkertijd bij aan de veiligheid. Het komt vooral van pas bij het vervoer van losse en verpakte goederen in volle vrachtwagenladingen over de weg omdat het een vormvaste constructie oplevert. Een combinatie kan een inhoud tot 120 m3 bevatten. Daarnaast is het een zeer kostenefficiënte mobiele opslagoplossing die veel flexibiliteit biedt.

Samen met Wecon GmbH, specialist in bedrijfswagens en containertechniek, bouwde Vos Logistics deze samenwerking op, beginnend met een prototype dat al snel resulteerde in de productie van een scala aan wissellaadbakken. De combinatie van harde zijpanelen en gordijnzijwanden zorgen voor een veilig transport terwijl de goederen toch vanaf de zijwanden kunnen worden gelost. De CuBoTainer zorgt voor stabiliteit en een hoge mate van bescherming van de lading tegen invloeden van buitenaf. De oplossing maakt de optimalisatie van opslag mogelijk alsook transport van industriële verpakkingsmaterialen, isolatiematerialen en textielrecycling, maar het is ook geschikt voor andere producten. Optioneel valt het te gebruiken in combinatie met een kooiaap.

Geert Dobbelaere, BU Manager in België: “Dankzij ons intern ontwikkelde transportmanagementsysteem Lovos, dat werkt in combinatie met de Transics boordcomputer, wordt de verplaatsing van goederen realtime gevolgd. Dit optimaliseert onze efficiëntie en draagt bij aan een verbeterde veiligheid.”

Wim Roelofsen, BU Manager in Nederland legt de reden van de investering uit: “Door 75 nieuwe wissellaadbakken aan onze vloot toe te voegen, investeert Vos Logistics in de toekomst. Op het gebied van investeringen speelt de behoefte van onze klanten een cruciale rol in onze besluitvorming. Omdat de vraag naar extra wissellaadbakken toenam, hebben we besloten om in deze behoefte te voorzien om zo onze klanten goed te kunnen blijven bedienen. We geloven in samen groeien met onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer