Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfsleven blij met open Kapelweg Boxtel

Het gezamenlijke bedrijfsleven – verenigd in EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bedrijven Contact Oisterwijk , Werkgeversvereniging Boxtel en de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging – is blij dat de rechter heeft bepaald dat de Kapelweg in Boxtel niet mag worden afgesloten voor vrachtverkeer. Hierdoor blijft Boxtel ook vanuit het westen goed bereikbaar.
Kapelweg Boxtel open voor vrachtverkeerIn de driehoek Den Bosch-Tilburg-Eindhoven is deze weg namelijk de enige goede oost-west verbinding op het onderliggend wegennet. Met de uitspraak van de rechter wordt een omrijdroute van meer dan 200 procent – en de extra reistijd en economische schade die dat tot gevolg heeft – voorkomen.

Nu deze rechtsgang achter de rug is, kijken de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven graag samen met de gemeente Boxtel en de bewoners van Kalksheuvel naar een snelle en echte oplossing, de Tracé studie A2 – Ladonk – Kapelweg (TALK).  Een nieuwe ontsluiting van het industrieterrein Ladonk achter langs Kalksheuvel richting de Kapelweg is volgens het bedrijfsleven de enige gedegen oplossing voor de problematiek die de bewoners in Kalksheuvel ervaren.

De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven nemen daarom het initiatief om binnenkort met de gemeente en de bewoners rond de tafel te gaan om te kijken wanneer TALK gerealiseerd kan worden en of daarin versnelling aan te brengen is. Daarnaast wil het bedrijfsleven met de gemeente en bewoners ook spreken over mogelijke tijdelijke verkeersoplossingen op de Kapelweg in Kalksheuvel .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer