Ga naar hoofdinhoud

België is weer een e-truck rijker

Wim Claes Transport & Logistiek pioniert in België met de aanschaf van een Mercedes-Benz eActros.  “In alles wat we doen, proberen we maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat gaat van kleine acties tot grote investeringen. De aankoop van een elektrische truck, als eerste KMO in Limburg, valt ongetwijfeld onder die laatste noemer. Vanaf deze week gaat de e-truck ‘op de baan’”, zegt eigenaar Wim Claes. Daarmee gaat het aantal e-trucks in België richting de 50.

Wim Claes Transport & Logistiek zet resoluut koers richting duurzame toekomst: de eerste 100% elektrische truck staat namelijk in de startblokken. “Deze Mercedes eActros, aangekocht bij onze partner Mercedes Benz- Groep Jam, heeft een rijbereik tot 450 km. Het is de eerste in Limburg en de tweede in België. En zal vooral ingezet worden op korte, lokale en regionale ritten. Onze totale vloot telt zo al meer dan 70 voertuigen. Een verdubbeling t.o.v. 3 jaar geleden”, vertelt Wim Claes. “Vanaf volgende week gaat onze chauffeur Matteo Davi dan de baan op voor onze klanten.”

V.l.n.r.: Wim Claes (CEO), Matteo Davi (chauffeur van de e-truck) en Robby Jacobs (verkoopsadviseur Mercedes Benz-Groep Jam)

Na elke rit zal de e-truck ingeplugd worden in het distributiecentrum in Genk. Na een nachtje laden kan hij er weer tegenaan. “In de toekomst willen we de e-truck inzetten voor langere ritten. Maar de openbare laadpunten in België voor elektrische vrachtwagens zijn vandaag op de vingers van 2 handen te tellen”, lacht Wim Claes. “De overheid heeft middelen vrijgemaakt om dit aantal te verhogen. Hopelijk komen ze er snel. Met een snellader voor e-trucks zou onze vrachtwagen op zo’n driekwartier bijgetankt zijn. Ideaal dus om te combineren met de verplichte rustpauze van de chauffeur.”

Naast elektrisch rijden rolt Wim Claes Transport & Logistiek nog meer acties uit met een duurzame impact. “We zien het als onze missie om bij te dragen aan een betere wereld. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 80% van de energie in ons distributiecentrum 100% groen is? Alles is hier bovendien uitgerust met LED-verlichting en zonnepanelen. Op ons terrein staat ook een windmolen. Daarnaast besparen we fors op papierverbruik met de digitale vrachtbrief, voorzien we eco-drive opleidingen voor onze chauffeurs, bundelen we goederen zoveel mogelijk om ritten uit te sparen, investeren we in een fietsbeleid, … Kilometer per kilometer rijden we richting duurzame toekomst“, aldus Claes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer