Ga naar hoofdinhoud

BI live bij DailyFresh Logistics

Om snel actuele, bedrijfsbrede managementinformatie te kunnen genereren heeft DailyFresh Logistics haar TMS gecombineerd met een business intelligence-oplossing van Redline Systems. “Hiermee is elke gebruiker zelf in staat die analyses samen te stellen die voor zijn of haar werk van belang zijn”, vertelt Laurens Stuivenberg, Manager ICT bij DailyFresh Logistics.

DailyFresh LogisticsDailyFresh, dat is gespecialiseerd in logistieke dienstverlening rondom groenten, fruit en bloemen, werkt met het RoadRunner+ TMS. “Het ontsluiten van managementinformatie uit het TMS was vaak een tijdrovend klus, mede vanwege de complexe databasestructuur van RoadRunner+. Daarom worden nu vanuit het TMS de bestanden met adressen, stamdata, operationele en financiële gegevens overgezet naar een datawarehouse”, licht Stuivenberg toe. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Simbiont-oplossing van Redline. “Zo beschikken we over een samengestelde set data op basis waarvan we gemakkelijk onze eigen analyses kunnen maken.”
Stuivenberg geeft aan dat de door DailyFresh gebruikte business intelligence(bi)-toepassing Dynamic Al veel verder gaat dan een rapportgenerator als Crystal Reports. “De bi-oplossing is echt een analysetool dat ons een helicopterview geeft over diverse KPI’s. Bij afwijkende situaties kunnen we vervolgens inzoomen tot we bij de kern van het probleem zijn.”
DailyFresh werkt met diverse KPI’s, voor dagelijkse, wekelijks, maandelijkse en jaarlijkse analyses. “Per week bekijken we onder meer welke transporttypes zijn gebruikt”, vertelt Stuivenberg. “Voor ons is bijvoorbeeld van belang hoeveel trailers er begeleid en hoeveel onbegeleid naar Engeland zijn gegaan.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer