Ga naar hoofdinhoud

Bleckmann gaat chauffeurs naar ander werk begeleiden

Het blijft onrustig bij transport- en distributiebedrijf Bleckmann in Oldenzaal. Vorige week werd een ontslagronde bekend gemaakt voor minimaal 30 chauffeurs en afgelopen zaterdag was er een personeelsbijeenkomst met de vakbond FNV Transport. Dat meldden onder andere RTV-Oost en Tubantia.

Bleckmann truckVolgens de Tubantia heeft Bleckmann goede hoop dat zoveel mogelijk chauffeurs van wie mogelijk ontslagen gaan worden toch binnen het bedrijf of extern naar ander werk kunnen worden begeleid. Financieel-directeur Gerwin Meulman meldde dat zondagavond naar aanleiding van de personeelsbijeenkomst afgelopen zaterdag. “Sinds de bekendmaking van de reorganisatie hebben zich drie of vier transportbedrijven uit de regio gemeld met de mededeling dat ze chauffeurs kunnen gebruiken.”

Volgens RTV-Oost waren er zaterdag meer dan 200 personeelsleden bijeengekomen om de problemen bij het bedrijf te bespreken. Op initiatief van de vakbonden werd daar besproken hoe de directie op andere gedachten gebracht kan worden. Wat vooral steekt is dat er eigen personeel ontslagen wordt, terwijl een groot deel van het werk uitbesteed wordt aan andere transportbedrijven.

De ondernemingsraad van Bleckmann toont begrip voor de noodzaak van de ingreep, maar verwacht de personele gevolgen te kunnen beperken. Bij Bleckmann werken in totaal ongeveer 650 mensen, waarvan circa 500 in Twente.

bron: Tubantia, RTV-Oost

foto: wishbv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer