Broekman scoort 40 procent meer omzet in 2021 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Broekman scoort 40 procent meer omzet in 2021

Broekman Logistics, leverancier van wereldwijde supply chain-oplossingen, meldt een sterke omzetgroei voor 2021. De omzet van het bedrijf met het hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in India, Tsjechië, Polen en België steeg met meer dan 40 procent van 242 naar 345 miljoen euro. Na het moeilijke jaar 2020 realiseerde het bedrijf het afgelopen jaar weer sterke operationele EBITDA-resultaten in twee van de drie divisies. Niettemin was het overall resultaat negatief als gevolg van herstructureringskosten en afschrijvingen van eerdere investeringen. Voor 2022 wordt een verdere verbetering van de omzet en een bottom-line positief resultaat verwacht.

Rik Pek, CEO van Broekman Logistics: “Wij zijn tevreden met dit resultaat. 2021 was een turbulent jaar voor ons.  De pandemie zorgde voor verstoring van de gehele logistieke industrie, zo ook bij ons. Desondanks hebben we een veel beter resultaat geboekt, het effect van onze gewijzigde strategie. Onze focus is om logistieke oplossingen te bieden in specifieke eindmarkten. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze klanten en heeft al geresulteerd in nieuwe lange termijn klanten op verschillende locaties.”

Nicolas Parey, CFO: “De EBITDA cijfers van de divisies Forwarding & Shipping en Breakbulk Terminals stemmen ons zeer tevreden. In de Warehousing divisie moeten de resultaten sterk verbeteren. De recente verkoop van de voormalige VLS-activiteiten in Antwerpen zal een positief effect hebben op de EBTIDA in deze divisie. We zijn ervan overtuigd dat onze aangescherpte strategie zal leiden tot  een bottom-line positief resultaat voor de gehele groep in 2022. Alle waardering voor de geweldige inzet van onze medewerkers om dit doel te realiseren. ”

Groei in Forwarding & Shipping

De toename van de omzet is vooral te danken aan een spectaculaire groei in de divisie Forwarding & Shipping. De omzet verdubbelde nagenoeg, terwijl de bijdrage aan de EBITDA nog sneller toenam. De groei is voor een belangrijk deel een gevolg van de marktsituatie, maar werd versterkt doordat Broekman in een krappe markt toch voortdurend oplossingen wist te bieden aan opdrachtgevers. De zeer succesvolle en continu groeiende expeditie activiteiten in India, Polen, Nederland, Tsjechië en België zullen komend jaar verder worden uitgebreid.

Stabiele bijdrage Breakbulk Terminals

De divisie Breakbulk zag in 2021 de omzet met 6 procent stijgen ondanks de beëindiging van een contract met een grote opdrachtgever. Wel nam de EBITDA-bijdrage van deze divisie af als gevolg van hogere loon- en materiaalkosten. De unieke Breakbulk-terminals in Rotterdam zullen lange termijn klanten blijven bedienen in de sectoren short-sea, metalen, industriële apparatuur en hernieuwbare energie.

Warehousing mikt op herstel in 2022

In de divisie Warehousing en Distribution steeg vorig jaar de omzet weliswaar met 4 procent, maar was er sprake van onderbezetting van de capaciteit en slechte prijzen. Recent kondigde Broekman aan dat de activiteiten in bulkchemicaliën niet meer passen binnen de aangescherpte strategie. De voormalige VLS-activiteit in Antwerpen is verkocht. Dit zal het resultaat over 2022 positief beïnvloeden.

Broekman Logistics is gestart met de bouw van een 60.000 m2 grote locatie in Weert. Met deze nieuwe site wordt de capaciteit voor eindmontage- en fabricagewerkzaamheden voor klanten verdubbeld. Vanaf komend jaar worden huidige en nieuwe klanten bediend vanuit de bestaande magazijnen in Rotterdam, Born en Venlo. Ook dit zal leiden tot verdere groei van omzet en resultaat.

Operational excellence

Rik Pek: “Het nieuwe directieteam heeft in 2021 een nieuwe koers ingezet. De eerste resultaten hiervan zien we in onze cijfers. Broekman Logistics is terug bij datgene wat we al zestig jaar doen: operational excellence in alles wat we doen met persoonlijke aandacht voor onze klanten”.

Broekman Logistics heeft ook in 2021 belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. De ambitie is om de beste van de klas te zijn ten opzichte van concurrenten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer