Ga naar hoofdinhoud

CAO-akkoord AH: winkels weer vol

Albert Heijn (AH) verwacht dat de voorraden in de winkels dinsdag weer op peil zijn. Dat zei een woordvoerster van het supermarktconcern maandag.

Albert HeijnDe bevoorrading van winkels in het noorden en westen van het land verliep de afgelopen dagen stroef vanwege acties bij distributiecentra en slechte weersomstandigheden. “In sommige winkels zie je daar wat van terug. Vanaf dinsdag moet alles weer op orde zijn”, aldus de woordvoerster.

AH en de vakbonden bereikten vrijdag een akkoord over een nieuwe cao voor de ruim drieduizend werknemers van de distributiecentra van de supermarktketen. Door de overeenkomst zijn de stakingen in de distributiecentra van AH opgeschort. De achterban van de bonden moet het akkoord nog goedkeuren.

Bestuurder Marcel Nuyten van FNV Bondgenoten: “Dit akkoord ligt er dankzij de tomeloze inzet van de werknemers bij de acties. Zij hebben AH laten zien dat zij betrokken zijn bij het bedrijf – dat zij ook het huismerk van AH zijn. Hiervoor verdienen ze waardering en dus een goede caoFlexbanen worden vaste banen De bond is ook met AH overeengekomen dat het huidige aantal banen bij de DC’s intact blijft; voor elke werknemer die vertrekt komt er dus een nieuwe terug. Het gaat dan om gelijkwaardige banen. Daarnaast  krijgen 20 0  mensen met een contract voor bepaalde tijd of uitzendcontract een vaste aanstelling .

Een  ander belangrijk punt voor de actievoerders was de inzet van uitzendkrachten in de DC’s. Daarover is afgesproken dat AH en FNV Bondgenoten uiterlijk 1 april 2011 een duurzame oplossing vinden. Nuyten: “Laat wel duidelijk zijn dat we hier bovenop gaan zitten. Ligt er 1 april geen afspraak over een brede kwaliteitsagenda, dan gaan we AH keihard houden aan de norm van maximaal 23 procent uitzendkrachten die nu in de cao staat.”

De nieuwe cao krijgt een looptijd van twee jaar en moet met terugwerkende kracht ingaan per 15 oktober 2010. De werknemers krijgen in die periode tweemaal een loonsverhoging van 2 procent , een per 1 januari 2011 en een per 1 januari 2012.

AH heeft distributiecentra in Geldermalsen, Nieuwegein, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle. De zes centra bevoorraden in totaal zo’n 800 AH-winkels. Bij de distributiecentra werken in totaal circa 3.000 vaste krachten en zo’n 1.500 werknemers op flexibele basis of uitzendbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer