CB aan de slag voor Plantyn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CB aan de slag voor Plantyn

Uitgeverij Plantyn (onderdeel van Infinitas Learning) besteedt de complete opslag en distributie van haar lesmethodes en (studie)boeken uit aan logistiek dienstverlener CB. CB start met de eerste leveringen aan klanten van de educatieve uitgever in januari 2022.

CB realiseert voor Plantyn het voorraadbeheer, de levering naar schoolboekspecialisten, boekverkopers, webshops, scholen, universiteiten, studenten en scholieren, beoordelingsexemplaren en verwerking van retouren.

De Nederlandse tak van Infinitas Learning, Noordhoff, ging Plantyn voor door de complete opslag en distributie in 2019 aan CB uit te besteden. ”Met CB hebben we een partner die de boekensector in het algemeen én de educatieve sector in het bijzonder goed kent en die weet welke logistieke uitdaging onze vraag met zich meebrengt”, aldus Katleen Lanens, CFO van Plantyn.

De goede ervaringen van Noordhoff maakten de keuze voor CB een logische. Directeur Learning Solutions Maarten Cleeren van Noordhoff: “Snelheid, kwaliteit en het vermogen om snel te kunnen bewegen in een veranderende markt speelden een belangrijke rol in onze keuze, en dat is de afgelopen jaren een juiste keuze gebleken.”

Mathijs Suidman, Directeur Media CB, is verheugd over deze ontwikkeling: ”Plantyn is een grote en vernieuwende educatieve uitgever in België en we zijn er trots op hun logistieke partner te zijn. In het voortraject werken we al op een heel prettige manier samen, we kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten.”

Met Plantyn breidt CB zijn klantenkring van educatieve uitgeverijen op een waardevolle manier uit, met nu ook een steviger positie in België. De groei in de educatieve sector sluit naadloos aan bij de strategie van CB.

Half november is gestart met de verhuizing van Plantyn-voorraden naar CB. CB start met de uitlevering aan Plantyns klanten in januari. Tot eind 2021 levert de huidige logistiek partner van Plantyn de producten uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer