Ga naar hoofdinhoud

Claassen Logistics en THINQ Training & Opleiding bundelen krachten

Claassen Logistics en THINQ starten een intensieve samenwerking. Hiermee gaan ze een strategisch partnership aan op het gebied van opleiding en ontwikkeling van personeel in de transport- en logistieke sector. Een uniek samengaan van klant en uitvoerder die hiermee slim gebruik gaan maken van inzet van mensen en materieel.

Claassen_pand_5_webDe achtergrond van deze strategie is tweeledig. De sector (en daarmee ook Claassen) heeft steeds meer moeite met het chauffeurstekort en de vergrijzing in de sector. De aanwas van nieuwe mensen is een tijdrovende aangelegenheid en het is steeds lastiger om goed personeel te binden en boeien, zeker nu de markt weer aantrekt en de focus moet liggen op de corebusiness. Wat is er dan mooier om met een eigen Academy de kweekvijver zeIf te creëren en reeds in de opleiding alle kernwaarden van het bedrijf als rode draad te integreren.

Daarentegen is het in de opleidingsbranche steeds belangrijker om slimmer in te spelen op de uitdagende markt. Zo worden in de nieuwe samenwerking de trainers ingezet voor coaching on the job en afstemming van praktijk en theorie bij de Claassen Academy (bijvoorbeeld door het meerijden met chauffeurs en het begeleiden van de logistieke mensen tijdens de dagelijkse werkzaamheden). Hiermee snijdt het mes aan twee kanten want de trainers kunnen deze praktijkervaring direct gebruiken in de uitvoering van de reguliere opleidingen. Daarnaast zijn met name eigen praktijklocaties en materieel zware kostenposten. Door gebruik te maken van het materieel en locatie van een beroepsgoederenvervoerder worden de kosten beperkt en de daadkracht verhoogd.

Richard Voermans, directeur van THINQ Training & Opleiding, ziet de samenwerking als logische stap in het innovatieve beleid van het bedrijf.  “Wij zijn blij met de samenwerking met Claassen. Niet alleen omdat het klikt, maar vooral ook vanwege de uitbreiding van diensten die wij hiermee aan onze klanten kunnen bieden en natuurlijk ook meer flexibiliteit en sneller inspelen van vragen uit de markt. Vanaf nu is THINQ dé one-stop shop voor alle transport- en logistiek gerichte opleidingsbehoeften, op elk niveau.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer