DB Schenker bestelt 1500 Volta’s Zero • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker bestelt 1500 Volta’s Zero

Slechts enkele dagen na de 26e VN-klimaatconferentie (COP26) in Glasgow hebben DB Schenker en Volta Trucks een intensieve samenwerking bevestigd. DB Schenker heeft een order geplaatst van bijna 1500 volledige elektrische Volta Zero voertuigen – de meest belangrijke order voor grote emissievrije vrachtwagens in Europa tot nu toe, zegt Volta.

Cyrille Bonjean, Executive Vice President Land Transport bij DB Schenker in Europa, zei: “Er zijn nog veel obstakels te overwinnen om klimaatneutraal te worden. Dankzij de grootschalige samenwerking met Volta Trucks kunnen wij het tempo van de elektrificatie van ons wagenpark fors verhogen en kunnen wij investeren in groene transportoplossingen; dit brengt ons dichterbij ons doel van klimaatneutrale logistiek.”

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks bevestigde de overeenkomst met DB Schenker: “Ik ben blij om DB Schenker welkom te heten als klant van Volta Trucks. De samenwerking met DB Schenker heeft geleid tot een van de grootste orders van volledig elektrische vrachtwagens in Europa. Dit toont aan dat belangrijke transportbedrijven vertrouwen hebben in ons vermogen om een emissievrij voertuig van wereldklasse op tijd en met de hoogste kwaliteit te kunnen leveren.”

Als onderdeel van deze samenwerking zal DB Schenker het eerste prototype van de Volta Zero vrachtwagens in de praktijk gaan uittesten in het voorjaar en de zomer van 2022. De uitkomsten van deze testen zullen meegenomen worden in de serieproductie van 1.470 voertuigen die gebouwd worden in de nieuwe fabriek van Volta Trucks in Steyr, Oostenrijk.

Volta Zero, de volledig elektrische16-tonner, zal gebruikt gaan worden in de Europese terminals van DB Schenker om goederen vanuit distributie-hubs naar stadscentra en stedelijke zones te vervoeren. Het innovatieve ontwerp van het voertuig, de op veiligheid gerichte cabine om kwetsbare weggebruikers te beschermen en de emissievrije aandrijflijn bieden op deze locaties de meeste voordelen. Samen zullen DB Schenker en Volta Trucks de mogelijke toepassingen van de technologie gaan verkennen om het aanbod te kunnen uitbreiden. De uitrol gaat van start op 10 locaties in 5 verschillende landen.

Dit samenwerkingsverband zal ook samen specificaties gaan ontwikkelen voor de al eerder aangekondigde Volta Zero 12-tonner. Er zullen testen op locatie uitgevoerd worden om de uitrol van voertuigen te versnellen en om bestuurders op te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer