DB Schenker breidt uit in Luxemburg met nieuw dc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker breidt uit in Luxemburg met nieuw dc

DB Schenker in Luxemburg breidt zijn activiteiten uit nabij het vrachtcentrum van Luxemburg Airport, een van de belangrijkste Europese luchthavens. Het nieuwe logistieke centrum dat daar wordt gebouwd, zal aansluiten op het Europese en wereldwijde DB Schenker-netwerk met directe verbindingen naar de belangrijkste consumentenmarkten. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een omvang van circa 7.000 m² en creëert capaciteit voor 100 medewerkers.

“Aangezien verdere groei in de huidige vestiging niet mogelijk was, heeft DB Schenker besloten op zoek te gaan naar een nieuwe bouwlocatie in de omgeving van Luxemburg Airport”, aldus Emile Goossens, Chief Financial Officer bij Schenker Logistics Benelux. “In nauwe samenwerking met de Luxemburgse overheid en onze vastgoedpartner WDP is een nieuwe locatie gevonden in het Eurohub Center te Contern. Het pand wordt gebouwd volgens strenge milieurichtlijnen en er zullen zo’n 100 medewerkers werkzaam zijn.” “Vanuit onze nieuwe terminal kunnen wij een volledige serviceportfolio in de gehele supplychain aanbieden”, zegt Axel Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. “De nieuwe faciliteit geeft ons de mogelijkheid de laad- en loscapaciteit van luchtvrachtzendingen aanzienlijk te verhogen. Tevens zullen we onze value added services en groupagediensten met aansluiting op het DB Schenker-netwerk verder uitbreiden.”

DB Schenker is vanaf 1989 actief in Luxemburg en heeft sindsdien een solide groei getoond met een aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige diensten. Gestart als centrale luchtvrachthub, heeft het logistieke bedrijf in Luxemburg zijn activiteiten succesvol uitgebreid op het gebied van zeevracht, landtransport en logistieke dienstverlening. Schenker Logistics BeNeLux investeert in moderne bedrijfslocaties waar alle activiteiten efficiënt kunnen worden ondergebracht. WDP Luxembourg gaat in de logistieke zone Eurohub Center bij Contern een nieuw distributiecentrum ontwikkelen van circa 15.000 m². Logistiek dienstverlener DB Schenker zal circa 7.000 m² huren voor een periode van tien jaar. De operationele activiteiten starten naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021, onder voorbehoud van afronding van de vergunningsprocedure. WDP Luxembourg voorziet voor de totale realisatie een investeringsbudget van ruim 18 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer