Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker levert Bike Art voor Grand Départ in Utrecht

DB Schenker Logistics Nederland heeft onlangs de eerste zending buitenlandse kunstfietsen afgeleverd bij Stork, technisch partner van de Grand Départ Utrecht 2015, de officiële start van de 102e Tour de France. Medewerkers van Stork hebben deze kunstobjecten gemaakt in het kader van het interne Bike Art programma.

DB Schenker bikeart3

De medewerkers van Stork werden uitgedaagd om met restafval een creatieve invulling te geven aan het concept ‘fiets’. Dit resulteerde in 31 creaties vanuit de hele wereld. De 18 regiofinalisten mogen hun ‘bike’ tentoonstellen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de Grand Départ. Gijs Vrenken, Corporate Communications Manager Stork: “Het is mooi om te zien dat het project collega’s van over de hele wereld met elkaar verbindt. Om alle objecten veilig en op tijd in Nederland te krijgen zijn we op zoek gegaan naar de juiste logistieke partner. Omdat DB Schenker vestigingen heeft in alle landen waar Stork operationeel is, was de keuze snel gemaakt. Het is prettig dat we in Nederland één aanspreekpunt hebben dat de logistieke processen over de hele wereld coördineert.”

DB Schenker bikeart1“De kunstobjecten moesten in het land van herkomst zorgvuldig in kisten worden verpakt. In nauw overleg zijn ze vanuit de hele wereld naar Schiphol verstuurd. Natuurlijk is logistiek onze core business, maar dit is toch wel een bijzonder en uitdagend project – ook voor ons”, aldus Nicole Biesheuvel, Director Sales, Marketing & Communication, DB Schenker Logistics Nederland. Op woensdag 17 juni arriveerde bij het hoofdkantoor van Stork in Utrecht een truck met daarin de overgevlogen inzendingen uit de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. De zending uit Colombia volgde later. Deze fietsen worden met twaalf andere inzendingen uit Nederland, België, en Schotland in de Jaarbeurs tentoongesteld tijdens de Grand Départ. De Bike Art expositie is gratis te bezoeken vanaf 1 tot en met 4 juli tijdens de openingstijden van de Jaarbeurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer