De beste 1 april grappen in de logistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De beste 1 april grappen in de logistiek

1 april is natuurlijk de dag om elkaar in de maling te nemen, en in de transport- en logistieke sector is dat natuurlijk niet anders. We kwamen een paar leuke berichten tegen, waar wij natuurlijk niet in trappen…

Nedcargo verspreidde donderdagmorgen het bericht dat enkele vrachtwagens in Engeland onlangs beklad waren met verf en graffiti voorzien van anti-globalisme en anti-consumptie slogans en tekeningen. Onderzoek wees uit dat deze gemaakt zijn door de bekende graffiti kunstenaar Banksy.

Directeur Diederik Antvelink van Nedcargo kreeg de eerste meldingen van bekladde trailers afgelopen zondagavond, toen de chauffeurs op weg gingen naar Dover voor de oversteek terug naar Nederland. Antvelink: “Ik heb meteen afspraken gemaakt met de wasstraat om de graffiti te verwijderen. Maandag is de eerste trailer al helemaal schoongemaakt. Maar een oplettende medewerker wees mij erop dat dit wel eens het werk van Banksy kon zijn. Ik heb direct een expert van het MODART Lycee  ingeschakeld. De andere 2 trailers heb ik voorlopig bij ons op het terrein gezet. Gisteren kwam het verlossende woord vanuit London dat het inderdaad gaat om originele werken van Banksy. Ze zijn onderdeel van zijn anti-globalisme en -consumptie-campagne.”

De vrachtwagens van Nedcargo zijn in Engeland een bekend verschijnsel op de weg. Nedcargo is een grote leverancier van allerlei luxe levensmiddelen vanuit Europa. Dit kan volgens Antvelink verklaren waarom Banksy juist Nedcargo heeft uitgekozen als doelwit voor zijn maatschappijkritische boodschappen. Antvelink was verguld met de mededeling dat het om originele Banksy-werken gaat. Ze vertegenwoordigen een enorme waarde. Op 23 maart van dit jaar werd het schilderij ‘Painting for Saints’ uit 2020 verkocht voor 14,4 miljoen Britse ponden. De opbrengst gaat naar de National Health Service, de Britse publieke gezondheidszorg.

Nedcargo heeft met het Rijksmuseum afgesproken dat de trailers begin mei tentoongesteld worden op het Museumplein in Amsterdam. De ‘protesttrailers’ zullen de hele zomer vrij voor het publiek te bezichtigen zijn. Na de zomer worden de trailers verkocht aan de hoogste bieder. Het geld gaat naar een nog nader te bepalen goed doel. “Na aftrek van onze kosten natuurlijk”, aldus Antvelink.


DAF Trucks introduceert op Facebook haar nieuwste model: een CF Cabrio! ‘Altijd de wind in je haar’, aldus DAF. Het lijkt ons de perfecte truck bij de huidige CAO-onderhandelingen. Standairco included…


Coolblue start met een nieuwe service, Coolblue Buiten. Vanaf vandaag kunnen klanten bij Coolblue een tijdslot kiezen om vervolgens thuis te worden opgehaald. Voor alle reserveringen voor Coolblue Buiten geldt: vandaag besteld, morgen van huis.

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: “We bezorgen al miljoenen pakketjes aan de voordeur, installeren thuiswerkplekken achter de voordeur… Nu is het tijd voor buiten de voordeur: Coolblue Buiten. De eerste hypergepersonaliseerde bezorgservice, die klanten ook écht verder brengt. Begin Q2 starten we met de uitrol in de grote steden van Nederland en België. En we denken er hard over na om van deze service een zelfstandig bedrijf te maken. We twijfelen alleen nog of het TakeMeAway of DeliverYou gaat heten…”

Bovendien biedt de gepersonaliseerde bezorgservice ruimte voor veel meer mogelijkheden. Op dit moment test Coolblue bakfietsen voor culinaire trips en een kantoorversie om buitenshuis te werken. Later dit jaar wil de online retailer ook de Out-of-home-trainer introduceren.

Wie met Coolblue naar buiten wil, kan zich aanmelden via Coolblue.nl/buiten.


Leverancier van sexspeeltjes Easy Toys meldt dat het een vloot van 200 nieuwe bezorgwagens in gebruik neemt, om voortaan de ‘discrete levering’ van haar producten zelf in de hand te nemen…


Collegavakblad Eurotransport uit Duitsland deed zijn best met Photoshop om de wereld te laten geloven dat Dacia een ‘Camion’ gaat bouwen op basis van de Renault Trucks T. Het resultaat ziet er niet eens zo heel slecht uit!


En nog meer lol uit Duitsland: Krone introduceert een mini-Harald om zelfs de jongsten onder ons al op de hoogte te stellen van de spannende verhalen uit de transportwereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer