Ga naar hoofdinhoud

De Rooy viert eeuwfeest

Transportbedrijf de Rooy uit Son bestaat dit jaar precies 100 jaar en heeft dat afgelopen weekend feestelijk gevierd. Op de eigen website kijkt Jan de Rooy samen met zijn kinderen Gerard en Anneke terug én vooruit.

Jan de Rooy is dan officieel al lang met pensioen, hij is in de praktijk nog elke dag op het familiebedrijf te vinden.  “Het dagelijkse komen en gaan laat ik aan hen over”, zegt Jan de Rooy, terwijl hij gebaart naar zoon Gerard en dochter Anneke, die naast hem aan tafel zitten. “Dat kunnen zij heel goed samen, dat hebben ze wel bewezen. Daar hoef ik me niet meer mee te bemoeien – ik ben heel trots op hoe zij het aanpakken. Maar auto’s blijven toch mijn passie. Daarom heb ik nu een kantoor naast de garage. Ik houd me bezig met de bouw en alles daar omheen. Dat vind ik gewoon leuk.”

Jan de Rooy kan echter nog altijd gepassioneerd vertellen over De Rooy Transport. “Transport is altijd nodig. Dat zal nooit veranderen. Die vrachtwagens die we vervoeren, zullen dus ook altijd nodig blijven. Ons uitgangspunt is daarom dat we gewoon blijven doen waar we goed in zijn. Op die manier komt er vanzelf van allerlei mooi werk op ons pad.” 

De aanpak die de huidige directie, Gerard en Anneke de Rooy, hanteren, is bijzonder. “Wij investeren in relatiebeheer. We werken niet met klanten, maar met partners. Er is slechts een handjevol spelers in de markt die ons vervoer nodig heeft. Daarom werven we niet veel nieuwe klanten, maar zetten we juist in op duurzame en hechte relaties met onze bestaande partners. Die samenwerking is vrij uniek binnen de transportwereld.” 

Lees het complete interview op de website van De Rooy

2 reacties op “De Rooy viert eeuwfeest

  • Jan

    De Rooy uit Slowakije ? Wat een wereldtent.

  • Andre

    Ik heb er 14 jaar gewerkt met veel plezier tot ik ziek werd gestopt en 16 jaar later nog steeds heimwee om daar te werken ben bij het Feest geweest 100 jaar bestaan ook in 1 woord geweldig en met veel oud collega’s gesproken en allemaal vinden we het mooi werk bij de Rooy altijd je salaris op tijd en voor mij altijd een goeie werkgever geweest en voor vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer