Directeur transportbedrijf betaalt halve ton • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Directeur transportbedrijf betaalt halve ton

Hendrik van Achteren, oud-directeur van het failliete transportbedrijf VAW in Nieuwe Pekela betaalt een ex-werknemer een halve ton. Dat doet hij nadat FNV Bondgenoten vorige maand beslag liet leggen op zijn woning.

euro'sVAW, het transportbedrijf van Van Achteren, ging in maart 2007 failliet. Er waren circa vijf chauffeurs in loondienst. Volgens woordvoerder Edwin Atema van de FNV liet het personeelsbeleid van de ondernemer te wensen over. “Zo hield de eigenaar van het bedrijf pensioenpremie in op het loon van de werknemers dat vervolgens niet werd afgedragen.”

Een van de betrokken werknemers was aangesloten bij de vakbond. Hij kreeg overuren en vakantietoeslag niet betaald. Volgens Atema liep de betalingsachterstand op tot 44.900 euro. Inmiddels bepaalde de rechter dat Van Achteren – rente incluis – 50.000 euro schuldig is aan de ex-werknemer. Vlak voordat het door de FNV aangevraagde faillissement werd uitgesproken, kregen andere schuldeisers wel uitbetaald, maar de ex-werknemer niet. In een nieuw rechtsgeding bepaalde de rechter dat de vroegere eigenaar van het transportbedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan ‘selectieve betalingen’.

Om die reden kan hij volgens de rechter, ondanks het faillissement van zijn bedrijf, persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Omdat Van Achteren ondanks herhaald aandringen in gebreke bleef, besloot de rechter beslag te leggen op zijn woning. Met resultaat dus, nu Van Achteren eindelijk betaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer