Ga naar hoofdinhoud

Dixon Transport bespaart 300 uren administratie met Transics

Dixon Transport International, een van de grootste logistieke en distributiebedrijven in Ierland, gaat zijn volledige vloot van 140 trucks uitrusten met Transics’ TX-SKY-boordcomputers en de bijhorende TX-FLEX-chauffeursapp. De implementatie omvat ook geïntegreerde navigatiesoftware en de ecomodule TX-ECO. Jaarlijks bespaart de transporteur zo 300 uren aan administratief werk.

TX-SKY is rechtstreeks verbonden met de CAN-bus en de tachograaf van de voertuigen, en registreert zowel informatie van trucks en chauffeurs, als data van andere bronnen, zoals documentenscanners. Als beveiligde gateway laat TX-SKY chauffeurs, dispatchers en elke andere betrokken partij (bijv. onderaannemers) in realtime informatie uitwisselen. Het transportbeheersysteem van Dixon is geïntegreerd met de TX-CONNECT-backofficesoftware via Transics’ online webserviceplatform.

Dixon zag meteen de financiële voordelen van Transics’ oplossing voor vlootbeheer: “De Transics-oplossing zorgt ervoor dat de lonen van chauffeurs automatisch worden gerapporteerd. Op die manier besparen hun collega’s in de backoffice elke week 4 tot 6 uur administratie”, aldus Michael Dixon, Managing Director bij Dixon. “Dankzij de grotendeels geautomatiseerde processen en verhoogde efficiëntie van onze vloot, zullen we hier zeer snel de vruchten van kunnen plukken.”

Daarnaast haalt de onderneming ook voordeel uit een sneller en verbeterd facturatieproces: met de TX-FLEX-app kunnen chauffeurs immers ook buiten hun cabine foto’s nemen van getekende documenten. Die documenten kunnen dus meteen doorgestuurd worden naar de verantwoordelijke vlootbeheerder in de backoffice. Naast de vlottere facturatie vereenvoudigt de app ook de wettelijk verplichte dagelijkse controles, waarbij chauffeurs hun vrachtwagens nauwgezet moeten controleren.

Om flexibel te blijven bij verdere uitbreiding van de vloot was een merkonafhankelijke oplossing cruciaal voor Dixon. De fleetmanagementoplossing van Transics werkt niet alleen probleemloos samen met verschillende merken, het platform kan ook naadloos geïntegreerd worden met de bestaande transportbeheersoftware van Dixon.

Hein Thijssen, Transics’ Sales Manager voor Nederland, VK, Ierland en Noord-Europa: “De klant wil dat zijn chauffeurs allemaal even goed presteren, ook al rijden ze met verschillende trucks. Daarom hebben we ook onze TX-ECO-module geïmplementeerd, een merkonafhanklijke ecoprogramma dat objectief evalueert in hoeverre chauffeurs economisch en ecologisch rijden – en hen stimuleert nog beter te presteren.”

Michael Dixon concludeert: “Rijden met de meest efficiënte trucks zal ons helpen aan de top te blijven van de nationale en internationale transportsector in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Deze investering was voor ons een absoluut logische beslissing.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer