Ga naar hoofdinhoud

DP World logistiek partner McLaren Racing

Logistiek dienstverlener DP World is de nieuwe logistieke partner van McLaren Racing, het bedrijf waar alle race-activiteiten van automerk McLaren onder vallen, inclusief het Formule 1 – team.

“Het partnerschap zal het McLaren F1 Team ondersteunen bij het verbeteren van de efficiëntie en het herinrichten van de supply chain om deze sneller, slimmer en duurzamer te maken”, zegt DP World in een verklaring.

De logistieke oplossingen van DP World moeten helpen om het wereldwijde en complexe leveranciersnetwerk van McLaren efficiënter te verbinden met het team, ter ondersteuning van het lopende ontwikkelingsproces en prestatieverbeteringen op het circuit.

Tegelijkertijd biedt de samenwerking met McLaren DP World een wereldwijd platform om klanten, prospects en belanghebbenden te bereiken. Dit partnerschap zal een essentieel onderdeel vormen van de groeiplannen van het bedrijf in de automobiel-, technologie- en energiesector.

DP World wordt ook de hoofdpartner van McLaren APEX, het business-to-business evenementenprogramma van McLaren dat invloedrijke samenwerkingen bevordert binnen het uitgebreide partnernetwerk van McLaren en daarbuiten.

Vanaf het F1-seizoen 2023 zal DP World te zien zijn op de McLaren F1-auto’s en op de overalls van McLaren F1-coureurs, Lando Norris en Oscar Piastri. “We zijn verheugd om DP World in de McLaren-familie te verwelkomen. Logistiek is een belangrijke uitdaging in een wereldwijde sport als de Formule 1, en de slimme oplossingen van DP World zullen ons helpen de efficiëntie van ons partner- en supply chain-netwerk te verbeteren, wat bijdraagt aan de prestaties op en naast het circuit”, zegt McLaren Racing CEO Zak Brown. “We zijn er trots op samen te werken met een merk dat onze waarden op het gebied van duurzaamheid deelt, inclusief onze reis om de uitstoot van onze sport te verminderen. We kijken ernaar uit om in 2023 met DP World te gaan racen.”

Mohammed Akoojee, Chief Operating Officer, Logistics, DP World: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Zak en het McLaren-team in een uiterst spannende tijd voor zowel DP World als de autosport. We zijn er trots op dat we het voortouw nemen in de innovatie van wereldwijde toeleveringsketens en dit partnerschap laat onze logistieke capaciteit zien naast een van de meest dynamische spelers in de sector. Dit is een geweldige kans en we kijken ernaar uit om McLaren op alle niveaus te ondersteunen om de sport te verbeteren, door slimme logistieke oplossingen te bieden die transparant, duurzaam en kostenefficiënt zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer