DPD bouwt nieuw depot in Vijfhuizen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD bouwt nieuw depot in Vijfhuizen

Pakketdienst DPD start vanaf deze maand met de bouw van een nieuw depot Amsterdam, te Vijfhuizen. Met het nieuwe distributiecentrum vergroot DPD haar logistieke capaciteit en speelt hiermee in op de groeiende vraag in de regio Groot-Amsterdam. De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000m² en zal naar verwachting in juni 2020 in gebruik worden genomen.

Het nieuwe depot is een belangrijke volgende stap in de groeistrategie van DPD. De regio Amsterdam wordt samen met Eindhoven en Rotterdam beschouwd als een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Door een modernisering en uitbreiding van de bestaande infrastructuur kan DPD ook in de toekomst inspelen op de toenemende vraag in de markt en brengt het internationale bestemmingen dichterbij voor verzenders en ontvangers.

In de praktijk zullen de pakketten na een eerste sortering in de nationale en internationale HUBs van DPD in Europa worden aangeleverd op depot Amsterdam. Vanaf hier worden uitrijroutes gesorteerd en pakketten direct geleverd bij de ontvangers in de regio Groot-Amsterdam.

Net als in de recent geopende HUB Eindhoven, wordt ook hier gebruikgemaakt van de nieuwste technologie. De hypermoderne LS-4000 CB sorter, het kleine broertje van de sorter in Eindhoven, is de energiezuinigste in zijn soort en heeft een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters. Met een zeer forse uitbreiding van de capaciteit zijn piekmomenten eenvoudig op te vangen en is DPD in staat om verder in te spelen op de groeiende vraag vanuit de markt die met de bij DPD bekende Predict service echt onderscheidend te noemen is.

Ook in de rest van het gebouw streeft DPD een hoge mate van automatisering na. Hierdoor zijn de werkzaamheden voor de medewerkers minder gericht op fysieke uitsortering en meer op het monitoren en controleren van het proces. Dit verbetert niet alleen de werkomstandigheden, maar zal ook de uitleverkwaliteit naar een nog hoger niveau brengen. Tevens biedt depot Amsterdam in de toekomst ook werk aan 100 extra medewerkers.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “We zien in de regio Amsterdam een sterke groei binnen de pakketmarkt. Het nieuwe distributiecentrum, dat we samen met Goodman hebben ontwikkeld, biedt volop mogelijkheden om mee te groeien met deze vraag en gelijktijdig ons serviceniveau verder te verhogen. We zetten ons elke dag in om aan de behoeften van verzenders en ontvangers te voorzien en waar mogelijk deze te overtreffen. Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Daarnaast is dit een mooie stap om same-day-delivery te realiseren.”

Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met Goodman ontwikkeld op vier hectare grond, gelegen op bedrijventerrein De Nieuwe Liede in Vijfhuizen. Het gebouw beslaat ruim 11.000m² en zal in april 2020 worden opgeleverd. In juni 2020 vindt een feestelijke opening plaats en zal het pand door DPD in gebruik worden genomen. De overeenkomst voor de ontwikkeling van het project werd deze week ceremonieel getekend.

Lien Standaert, Country Manager van Goodman Nederland, zegt: “We zijn erg trots op de uitstekende samenwerking tussen DPD en Goodman. DPD is al een bestaande klant van ons in België en het Verenigd Koninkrijk en we zijn blij dat deze samenwerking nu wordt uitgebreid naar Nederland. De ontwikkeling van DPD’s distributiecentrum in De Nieuwe Liede is een goed voorbeeld van onze gateway-strategie om hoogwaardige gebouwen te ontwikkelen dicht bij stadscentra en dichtbevolkte gebieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer