DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport over

DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport over. Deze overname past volledig in de strategie van DPD Nederland om de food en healthcare markt uit te breiden. Cool Runnings Transport, gevestigd in Gilze (NB), is een logistieke expert die gespecialiseerd is in geconditioneerd transport van met name verse en diepgevroren levensmiddelen in Nederland en Vlaanderen.

DPD Nederland is al langer actief op het gebied van geconditioneerd transport. Vorig jaar nam DPD Nederland BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over. BK is gespecialiseerd in geconditioneerd  transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratoriumindustrie. Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt de op- en overslag van farmaceutische producten in een veilige en geconditioneerd omgeving geborgd. Door de overname van Cool Runnings Transport breidt DPD Nederland haar dienstverlening nu verder uit met het transporteren van onder meer verse voedingsmiddelen.

Van links naar rechts: Emiel van den Akker, Operationeel directeur Cool Runnings Transport, Eric Dietz, CEO DPD Nederland, COO DPDgroup Europe en Tommy Knapen, Commercieel directeur Cool Runnings Transport

 Uit de E-shopper Barometer, het onderzoek dat DPD Group jaarlijks laat uitvoeren door Kantar TNS onder ruim 23.000 e-shoppers in Europa, blijkt ook dat het percentage online bestellingen voor drank en vers voedsel aanzienlijk is gestegen. Vers voedsel en dranken is de categorie met de hoogste groei in Nederland tussen 2019 en 2021. 42 procent van de Nederlandse e-shoppers heeft sinds januari 2021 vers voedsel en dranken online besteld. Hier speelt DPD Nederland nu op in door de samenwerking met Cool Runnings Transport aan te gaan. DPD Group is al langer actief in het bezorgen van vers voedsel in onder andere België, Frankrijk en Spanje.

Als onderdeel van deze uitbreiding van haar dienstverlening neemt DPD Nederland de 65 medewerkers van Cool Runnings Transport over. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. Cool Runnings Transport en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden.

Emiel van den Akker, Operationeel directeur Cool Runnings Transport: “Door de samenwerking met DPD zien we grote mogelijkheden om een antwoord te vinden op het elektrificeren van de logistiek. Daarnaast willen we ons B2B netwerk verder uitbreiden en ook een goede oplossing voor B2C kunnen bieden. Samen bouwen we aan een sterk temperatuur gecontroleerd netwerk voor Food en Healthcare, waarbij de aspecten milieu en kwaliteit centraal staan.”

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Wij zijn verheugd over de samenwerking met Cool Runnings Transport. Naast succesvolle ondernemingen in het buitenland (ChronoFresh; Frankrijk, DPD Fresh; België en Seur Frio; Spanje) betreden we nu de markt van verse levensmiddelen in Nederland. Uit ons E-shopper Barometer onderzoek is gebleken dat het online kopen van levensmiddelen mede door de pandemie sterk is toegenomen. Hierdoor zijn er nieuwe trends ontstaan en de groeiende wens om producten te consumeren die via korte lijnen toegankelijk zijn. Dit vraagt om een specifieke levering, die we samen met Cool Runnings Transport kunnen verwezenlijken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer