DSV plant gigantisch nieuw logistiek centrum in Denemarken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DSV plant gigantisch nieuw logistiek centrum in Denemarken

Logistiek dienstverlener DSV doet een investering van bijna 270 miljoen euro om een gigantisch nieuw logistiek centrum, groot 700.000 m2, te realiseren in Horsens, Denemarken. De huidige faciliteiten kunnen de huidige en verwachte groei van DSV niet meer accommoderen.

“Bij DSV richten we ons op de groei van ons bedrijf. Als onderdeel van onze groeistrategie willen we al onze activiteiten binnen Air & Sea, Road en Solutions op één locatie consolideren om ervoor te zorgen dat onze activiteiten efficiënt zijn en dat we de best mogelijke oplossingen bieden aan onze klanten. Bovendien is Horsens een strategisch knooppunt voor transporten tussen de Scandinavische landen en alle andere Europese landen. We willen ook onze vele getalenteerde medewerkers behouden en met deze nieuwe ontwikkeling behouden we onze band met de stad”, zegt Simon H. Galsgaard, Managing Director van DSV Road A/S in Denemarken.

Het nieuwe logistieke centrum wordt gebouwd op het perceel naast onze huidige faciliteiten in Horsens. Het wordt niet alleen het grootste logistieke centrum van Denemarken maar ook van Europa, met slechts één huurder. Het kantoor zal 18.000 m² kantoorruimte omvatten, de cross-docking terminal zal ongeveer 50.000 m² in beslag nemen en de opslagfaciliteiten zullen tussen 200.000 en 269.000 m² in beslag nemen.

“Tot op heden is dit het grootste bouwproject van DSV en we kijken uit naar het nieuwe en enorme potentieel dat het ons biedt. Het maakt deel uit van onze strategie om kleinere locaties te consolideren en grotere, moderne en toekomstbestendige faciliteiten te creëren waarvan zowel onze klanten als wij zullen profiteren. Het nieuwe logistieke centrum in Horsens zal onder andere worden gekenmerkt door een grote mate van automatisering die een snelle en efficiënte afhandeling van grote volumes garandeert”, zegt Galsgaard.

“Voor zover ik weet is dit de grootste verkoop van grond voor industriële doeleinden in de geschiedenis van Horsens en ik ben erg blij dat DSV heeft gekozen voor het plaatsen van hun nieuwe logistieke centrum in onze gemeente. Vandaag stelt DSV ongeveer 750 mensen tewerk in Horsens; met de uitbreiding zal dit aantal naar verwachting stijgen tot meer dan 1.000 – en waarschijnlijk zelfs meer. Naast administratieve functies biedt DSV werkgelegenheid binnen transport en warehousing. Daarom ben ik ook erg blij dat we deze overeenkomst hebben gesloten over de verkoop van 500.000 m² grond aan DSV”, zegt Peter Sørensen, burgemeester van Horsens.

Hij benadrukt dat het bouwproject betekent dat er meer banen beschikbaar zullen zijn tijdens de bouwfase. “Het bouwen van een faciliteit van deze omvang betekent dat er veel extra banen beschikbaar zullen zijn tijdens de bouwfase, iets waar de lokale ambachtslieden en transporteurs baat bij zullen hebben. Volgens de schattingen van DSV kunnen er 250 banen bijkomen”, zegt Peter Sørensen.

Het nieuwe logistieke centrum van DSV in Horsens, Denemarken:

  • Bouwplaats – ca. 700.000 m²
  • Magazijnfaciliteiten – 200.000 – 269.000 m²
  • Cross-docking faciliteiten – ca. 50.000 m²
  • Kantoorfaciliteiten – ca. 18.000 m²

De verwachting is dat in augustus 2021 de bouw kan beginnen en dat die eind 2022, begin 2023 voor het grootste deel wordt afgerond met de ingebruikname van de cross-docking terminal, het kantoorgebouw en een deel van de magazijnfaciliteiten. De totale voltooiing van het logistieke centrum van DSV staat gepland voor 2026.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer