Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: E. van Wijk viert 75-jarig jubileum met nieuwe elektrische DAF

E. van Wijk Logistics uit Giessen bestaat dit jaar 75 jaar en heeft dat afgelopen weekend met een groots feest gevierd. Bijzonder was de presentatie van de toekomst in de vorm van een DAF XF 350 FT Electric.

Ewout van Wijk senior startte in 1948 een fouragehandel in Genderen. Hij kon niet bevroeden dat 75 jaar later een bedrijf met zijn naam 800 medewerkers zou hebben en een jaaromzet van ruim 120 miljoen euro. Vorig jaar vertelde Ewout van Wijk, de huidige CEO, al eens in TTM.nl hoe het momenteel met het bedrijf gaat.

Ruim 1500 mensen vierden het feest mee met E. van Wijk Logistics. De relatie met DAF Trucks (60 jaar lang) en Truckland (50 jaar lang) werd ook benadrukt. Het feest werd opgeluisterd door de presentatie van een DAF XG+ 480 FAR met koelopbouw in een speciale 75 jaar E. Van Wijk jubileumuitvoering en een DAF XF 350 FT Electric. Onlangs bestelde E. Van Wijk Logistics tien nieuwe elektrische DAF’s.

Wat in 1948 begon, met oprichter en pionier Ewout van Wijk en een enkele vrachtwagen, heeft zich – onder de bezielende leiding van ook de tweede generatie, vertegenwoordigt door Ad van Wijk – ontwikkeld tot gevestigde speler in de logistieke sector met vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. Ewout van Wijk, CEO en derde generatie aan het roer: “Door de jaren heen is E. van Wijk uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde organisatie, zonder ooit af te wijken van de kernwaarden die ons hebben gevormd. Respect, uitmuntendheid, toewijding en rentmeesterschap vormen onze ‘blueprint’, onze kracht en ons kompas. Onze diensten zijn gericht op het succes van onze klanten. Persoonlijke en duurzame relaties vormen daarvoor de basis.”

E. van Wijk is naar eigen zeggen een gezond bedrijf met aandacht voor iedereen en alles eromheen. Van Wijk: “Het verleden heeft ons geleerd dat achter personeelsnummers, bedrijven en functies, mensen zitten die aandacht en waardering verdienen. Dat zal in de toekomst niet veranderen. Persoonlijke relaties vormen de basis voor succesvolle relaties en een succesvol bedrijf. De toekomst zal verder ook duurzamer betreden moeten worden. Rentmeesterschap heet dat. Hoe laten we de wereld leefbaar voor de volgende generaties?” E. van Wijk zal volop anticiperen op duurzame mogelijkheden als hernieuwbare diesel waarmee de uitstoot tot wel 90 procent wordt gereduceerd. “Ons doel is om dit jaar onze strategische relaties te betrekken in het streven naar een groenere wereld. Daarnaast worden dit jaar 10 elektrische vrachtwagens geïntroduceerd binnen ons bedrijf. Together we care. As promised.”

Foto’s: E. Van Wijk, Truckland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer