Einride bestelt 120 Mercedes-Benz’ eActros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Einride bestelt 120 Mercedes-Benz’ eActros

Het Zweedse techbedrijf Einride heeft een contract getekend voor de bestelling van 120 Mercedes-Benz’ eActros. De volledig elektrische trucks zullen vanaf het midden van 2022 worden geleverd.

De serieproductie van de eActros is nog maar net begonnen, maar Daimler Truck heeft nu al zijn eerste grote order binnen. Einride is bekend van de autonoom rijdende truck T-Pod, maar werkte ook al samen met Oatly voor de inzet van elektrische trucks.

Einride is van plan de eActros voertuigen bij klanten op belangrijke Europese markten in te zetten en ook daarbuiten met Daimler samen te werken op het gebied van e-mobiliteit. “We blijven onze wereldwijde vloot van aangesloten elektrische voertuigen uitbreiden. Daarbij is het voor ons van cruciaal belang om onze software-oplossingen samen te brengen met de krachtigste technologie. Wij zijn ervan overtuigd dat de Mercedes-Benz eActros hiervoor het juiste voertuig is. Door gezamenlijke productontwikkeling zullen we de elektrificatie van de industrie met succes blijven stimuleren,” aldus Ellen Kugelberg, Chief Operating Officer bij Einride.

De 120 exemplaren van de eActros bestaan uit eActros 300 en eActros 400, met drie dan wel vier accupakketten. De actieradius is maximaal 400 km.

“Met de eActros hebben we een nieuw, elektrisch tijdperk in het wegtransport ingeluid. Ons doel is om tegen 2030 meer dan de helft van onze nieuwe voertuigen in Europa elektrisch aan te bieden. Deze grote order bewijst dat de eActros het juiste voertuig is en moedigt ons aan op onze weg naar de volledige decarbonisatie van de transportindustrie,” zegt Karin Rådström, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck Holding AG, verantwoordelijk voor de regio’s Europa en Latijns-Amerika en het merk Mercedes-Benz Truck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer