Ga naar hoofdinhoud

Einride start in Verenigd Koninkrijk met PepsiCo

Einride, pionier op het gebied van digitaal, elektrisch en autonoom transport, kondigt de uitbreiding van zijn activiteiten naar het Verenigd Koninkrijk aan. Het UK Department for Transport is momenteel op zoek naar een duurzame toekomst voor vrachtvervoer, waarbij goederen worden vervoerd zoveel mogelijk zero-emissie voertuigen, een visie die Einride deelt.

Via een ecosysteem van producten, waaronder het intelligente platform Einride Saga, elektrische en autonome wagenparken, laadinfrastructuur en connectiviteitsnetwerken, zal Einride het Verenigd Koninkrijk een nieuwe en duurzame end-to-end-oplossing voor vrachtvervoer over de weg bieden. Met deze technologieën zal Einride een regionaal mobiliteitsnetwerk voor vrachtvervoer tot stand brengen langs de M1, M5 en M6 tussen de grote metropolen Londen, Sheffield, Manchester, Birmingham en Bristol. Uitgangspunt is de ‘gouden logistieke driehoek’ van de Midlands, die op minder dan vier uur rijden van 90% van de Britse bevolking ligt en een aanzienlijk deel van de logistieke en opslagfaciliteiten van het land bevat.

“Het VK heeft altijd voorop gelopen in de vervoersgeschiedenis. De efficiënte en innovatieve verplaatsing van goederen is altijd een integraal onderdeel geweest van de groei en welvaart van het Verenigd Koninkrijk, waarbij de Britten baanbrekend werk verrichtten met zowel het spoorwegsysteem als de kanaalnetwerken”, aldus Robert Falck, oprichter en CEO van Einride. “We zijn vereerd om hier te zijn en samen te werken met lokale partners om het Verenigd Koninkrijk verder te profileren als een transportpionier en uiteindelijk het land te helpen zijn netto nul doelstellingen te halen.”

De eerste commerciële partner van Einride in het Verenigd Koninkrijk, PepsiCo, zal in eerste instantie gebruik maken van met Einride verbonden elektrische trucks tussen de Walkers-fabrieken in Leicester en Coventry. Tijdens de driejarige samenwerking zal de vrachtwagenvloot, aangedreven door het intelligente Saga-platform van Einride, meer dan 750.000 mijl afleggen die voorheen op fossiele brandstoffen werden gereden, waardoor het equivalent van meer dan 1.600 ton CO2-uitstoot wordt verminderd.

“Bij PepsiCo zetten we ons in om de impact van ons bedrijf op het milieu te verminderen. Als onderdeel van onze PepsiCo Positive-agenda streven we ernaar om in 2040 een netto-uitstoot van nul te hebben”, aldus Archana Jagannathan, hoofd duurzaamheid van PepsiCo UK. “Onze samenwerking met Einride is een kleine maar belangrijke stap op weg naar die ambitie, een die ons zal helpen betekenisvolle vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaam vervoer. Met deze eerste inzet kijken we uit naar een beter begrip van de potentiële rol die elektrische vrachtwagens kunnen spelen in onze transportactiviteiten.”

Net als in andere markten zal het vrachtecosysteem van Einride in het Verenigd Koninkrijk werken op een netwerk dat wordt gepland, geoptimaliseerd en gecontroleerd via het Einride Saga-platform. Het gridconcept vereenvoudigt het vrachtbeheer over lange afstanden en neemt inefficiënties weg die anders typisch zijn voor de industrie, met slimme overdrachten die betekenen dat goederen niet hoeven te worden vertraagd door het opladen van de batterij of een verandering van chauffeur. Einride neemt de algemene verantwoordelijkheid voor alle logistieke raakpunten, van intelligente software tot betrouwbare laadinfrastructuur en onderhoudsdiensten, om een holistische service van hoge kwaliteit te bieden.

Einride is van plan een uitgebreid netwerk van partners op te zetten naarmate het zich verder uitbreidt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, door extra verladers en exploitanten aan te sluiten die een kostenefficiënte schaalvergroting van het netwerk mogelijk zullen maken, samen met grotere emissiebesparingen. Zodra een kritische massa van transportvolumes is bereikt, zal de uitbreiding van het netwerk verder worden ondersteund door algoritmische optimalisatie die wordt geleverd door Einride Saga en door de introductie van mensgestuurde autonome technologieën, zoals Einride’s zware vrachtwagens zonder cabine die worden bewaakt door een operator op afstand.

De lancering van vandaag volgt op de uitbreiding van Einride in 2022 naar Duitsland, België, Luxemburg, Nederland en Noorwegen. Het bedrijf is de toonaangevende operator van elektrisch vrachtvervoer voor zwaar gebruik in Zweden en de VS, en op zijn markten exploiteert Einride vloten voor industriële giganten zoals Maersk, AB InBev, Lidl en GE Appliances, een Haier-bedrijf. Sinds Einride hun vrachtvervoer over de weg elektrificeert, zien de partners een vermindering van de CO2-uitstoot tot 95%, terwijl ze toch concurrerend blijven op kostengebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer