Ga naar hoofdinhoud

Elvis eist 160 miljoen euro van Daimler

Elvis, het Duitse samenwerkingsverband van vervoerders, eist in een nieuwe rechtszaak tegen Daimler een bedrag van 160 miljoen euro wegens geleden schade door het beruchte truckkartel.

Elvis heeft voor de kartelaanklachten een speciale dochteronderneming, Themis Schaden, in het leven geroepen. Voor de gang naar de rechter heeft Themis aan Daimler een schikkingsvoorstel gedaan, maar dat heeft Daimler afgewezen.

Inmiddels lopen in Duitsland en andere landen tal van zaken tegen truckfabrikanten wegens de kartelvorming. Er is nog niet één zaak succesvol beëindigd.

De eerste zaak die voor het Federale Hof van Justitie kwam, werd afgelopen najaar door de rechters in Karlsruhe terugverwezen naar het Oberlandesgericht Stuttgart – hoofdzakelijk omdat zij van mening waren dat de bevindingen van de EU-Commissie niet voldoende op hun waarde werden geschat.

Daimler beschouwt deze uitspraak als een bevestiging van zijn standpunt dat elke eiser voor elk individueel geval concrete schade moet bewijzen. “Dit is zeer tijdrovend en zal voor de klanten uiteindelijk geen succes opleveren”, aldus een woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer