Ga naar hoofdinhoud

Estron bevoorraadt Maersk over water

Logistiek dienstverlener Estron gaat de rijksweg A15 mijden door over water de schepen van containeroverslagbedrijf Maersk te bevoorraden. Daardoor rijden jaarlijks ongeveer achthonderd vrachtwagens minder over de drukke A15.

EstronParlevinker nieuwe stijl, noemt Estron de keuze om over het water de klanten te gaan bevoorraden. Om de nieuwe koers mogelijk te maken laat het bedrijf donderdag een nieuw bevoorradingsvaartuig te water, uitgerust met een laad- en loskraan. Het vaart twee keer per dag vanuit het Botlekgebied naar de containerschepen van rederij Maersk op de Maasvlakte.

“Zeker nu de rijksweg binnenkort wordt verbreed, is het steeds lastiger om op tijd de schepen te bevoorraden. Daar komt bij dat de Tweede Maasvlakte weer meer vrachtverkeer aantrekt. Dus wordt het steeds moeilijker om onze klanten te garanderen dat we op tijd kunnen leveren.”

Om die reden hebben Estron en de buurman Waalhaven Botlek Terminal de handen ineen geslagen. “Vanuit onze opslagloodsen worden de lichters beladen met de benodigde scheepsonderdelen, levensmiddelen en bijvoorbeeld onderhoudsmaterialen voor de schepen van Maersk”, licht een woordvoerder van Estron toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer