Ga naar hoofdinhoud

EU stelt scherpe regels voor uitvlaggen bedrijven

Het Europees Parlement en de lidstaten hebben woensdag een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe regels om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om zich samen te voegen, te verdelen of te verplaatsen binnen Europa. Tegelijkertijd moeten de nieuwe regels misbruik van grensoverschrijdend opereren, zoals de postbusfirma, tegengaan.

Deze regels zullen bedrijven in staat stellen meer concurrerend te zijn en zich gemakkelijk over de EU uit te breiden. Ze omvatten bescherming voor werknemers, minderheidsaandeelhouders en schuldeisers en zorgen ervoor dat deze grensoverschrijdende activiteiten niet kunnen worden misbruikt voor frauduleuze of oneigenlijke doeleinden.

© European Union, 2019

EU-commissaris Frans Timmermans: “Onze interne EU-markt biedt veel kansen voor bedrijven om te verhuizen en te groeien. Niet alle bedrijven konden daar tot nu toe van profiteren. De nieuwe regels voor grensoverschrijdende mobiliteit zullen duidelijke procedures voor bedrijven opleveren, waardoor kosten en tijd worden bespaard. De ondernemers zullen de keuze hebben van waar ze zaken kunnen doen en hoe ze hun bedrijf kunnen laten groeien of reorganiseren. Tegelijkertijd zullen de nieuwe regels sterke garanties bieden om de rechten van werknemers te beschermen en, voor de eerste keer, om operaties te voorkomen die zijn uitgevoerd voor frauduleuze of oneigenlijke doeleinden. “

Hierdoor kunnen bedrijven profiteren van een uitgebreide reeks Europese regels om van de ene lidstaat naar de andere te gaan of om zich op grensoverschrijdende basis in meer entiteiten te verdelen.

Tegelijkertijd zullen de nieuwe regels de nationale autoriteiten in staat stellen een grensoverschrijdende operatie te stoppen in gevallen van misbruik of frauduleuze doeleinden die leiden tot of ontduiking of omzeiling van nationale of EU-wetgeving of voor criminele doeleinden.

De voorlopige overeenkomst moet nu formeel worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad van de EU.

2 reacties op “EU stelt scherpe regels voor uitvlaggen bedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer