Ga naar hoofdinhoud

EVO onderzoekt boetes Eurovignet

EVO gaat een onderzoek instellen naar de boeteheffingen als er geen Eurovignet kan worden getoond. In de praktijk blijkt het erg lang te duren voor de naheffingsaanslag wordt gestuurd. Transporteurs wordt gevraagd om hun ervaringen aan EVO te laten weten.
politiecontrole A12Enkele jaren geleden is het papieren Eurovignet vervangen door een elektronisch Eurovignet, waardoor ook de controle is aangepast.

In plaats van controle onderweg – staande houding – krijgt een bedrijf een boetebeschikking en een naheffingsaanslag toegestuurd wanneer het geen Eurovignet heeft aangeschaft.

In de praktijk blijkt dat ondernemers pas na vier of vijf maanden na controle een naheffingsaanslag ontvangen, inclusief een boetebeschikking. Dat betekent dat de voertuigen meerdere malen kunnen worden gecontroleerd in de tijd tussen constatering en ontvangst van een naheffingsaanslag/boetebeschikking. De opstapeling van boetebeschikkingen kan dan behoorlijk uit de hand lopen.

EVO heeft hierover al vele vragen gekregen van leden. Daarom kaart de organisatie dit onderwerp, samen met TLN, aan bij de Belastingdienst. EVO en TLN roepen de Belastingdienst op de ondernemers die te goeder trouw zijn, tegemoet te komen.

Om tijdens dit gesprek beslagen ten eis te komen verzoekt EVO transportbedrijven en logistiek dienstverleners die met dit probleem te kampen hebben hun ervaringen te melden. Dat kan op de website van EVO, via deze link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer