Ga naar hoofdinhoud

Ewals test Duo Trailer voor Volkswagen

Afgelopen week heeft Ewals Cargo Care in opdracht van Volkswagen Sachsen een test uitgevoerd met het Duo Trailer concept. Het doel was om de haalbaarheid van de implementatie van het concept op het terrein van één van de vestigingen van de autofabrikant in het Duitse Zwickau te onderzoeken.

Tijdens de test op de luchthaven Leipzig-Altenburg in Duitsland werden twee verschillende Duo Trailer-combinaties beoordeeld: Ewals’ bestaande Duo Trailer-configuratie en een vergelijkbare opstelling van Fliegl Fahrzeugbau. Het doel was om het gedrag van de combinaties te bestuderen en tegelijkertijd de draaicirkels te simuleren die van toepassing zijn op de productiefaciliteit van Volkswagen in Zwickau-Mosel. Het resultaat zal worden gebruikt om toekomstige plannen en acties te bepalen, die in elk geval een follow-up test ter plaatse zullen omvatten.

In Finland staat de nationale wetgeving het gebruik van de Duo Trailer op de openbare weg toe. In Zweden, Spanje, Noorwegen en Nederland lopen verschillende projecten om het concept ook in die landen goedgekeurd te krijgen. Sommige daarvan hebben er al toe geleid dat de voertuigcombinatie operationeel is op bepaalde trajecten waarvoor een voorlopige ontheffing is verleend door bestuursorganen. Dit is ook het geval voor SEAT in Spanje, dat deel uitmaakt van de Volkswagen Groep.

Gedreven door duurzaamheid, en in navolging van de lopende pilot in Spanje, wil de Volkswagen Groep nu samen met Ewals de voertuigcombinatie ook in Duitsland in gebruik nemen. Als Duo Trailer ambassadeur heeft Ewals deze kans om nieuwe stappen te zetten in de internationale ontwikkeling en promotie van de Duo Trailer graag opgepakt.

De Duo Trailer is een 32 meter lange voertuigcombinatie, bestaande uit een vrachtwagen en twee Mega Trailers die met een sleepdolly aan elkaar verbonden zijn. Het wordt ook vaak Super EcoCombi genoemd, vanwege de ecologische en economische voordelen die het biedt. Met één enkele Duo Trailer kunnen twee keer zoveel goederen worden vervoerd als met één vrachtwagen met Mega Trailer. Daardoor is hij in staat het aantal benodigde chauffeurs en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer