Farm Trans vervoert 15.000 ton piepers van Bordeaux naar Moerdijk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Farm Trans vervoert 15.000 ton piepers van Bordeaux naar Moerdijk

Farm Trans heeft haar Bordeaux-project met succes afgerond. Tijdens het vooruitstrevende project van de afgelopen weken slaagde de logistiek dienstverlener erin om 15.000 ton aardappelen in de zuidelijke regio van Bordeaux te laden en deze via koeltrailers te vervoeren naar de Farm Trans locatie in de Moerdijk.

“We hebben met elkaar laten zien dat we grote hoeveelheden aardappelen kunnen aanleveren, op een relatief korte termijn onder uitzonderlijke omstandigheden”, concludeert Theo Bos, manager Bulk bij Farm Trans. “In de afgelopen periode is onze capaciteit gegroeid waardoor we in staat zijn om trajecten zoals deze uit te voeren, zonder dat de continuïteit van onze overige klanten in gevaar komt en daar ben ik meer dan trots op!”

Het traject is zo ingericht dat de klant geen hinder ondervindt. “In Bordeaux werden de aardappelen in de koeltrailers geladen door middel van een speciale laadinstallatie”, vertelt Bos. “Zodra de aardappelen op ons terrein in de Moerdijk zijn gearriveerd worden deze gelost op een losplatform van 16 meter lang waarbij de gehele vrachtwagen op een veilige manier 38 graden wordt gekanteld om het product te kunnen lossen. Vervolgens worden de aardappelen overgeladen in onderlossers zodat ze bij de fabrieken kunnen worden gelost.”

Volgens Theo Bos is het Bordeaux-traject een mooi voorbeeld van ‘driving food forward’: “Onze hedendaagse capaciteit is eindeloos doordat we gebruik maken van bestaande stromen waardoor we minder lege kilometers rijden. Deze duurzame manier van rijden is niet alleen zeer milieuvriendelijk, vanwege de grote bijdrage aan CO2-reductie, maar ook kostenbesparend voor de klant. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden voor een vervolgtraject met seizoenafhankelijke producten. Dit traject beperkt zich niet tot de aardappel maar is ook het hele jaar door in te zetten voor andere producten. We kunnen in ieder geval trots zijn op het proces en het uiteindelijke resultaat van dit bijzondere traject en we kijken uit naar eventuele vervolgtrajecten!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer