Ga naar hoofdinhoud

FNV: “Transporteurs aansprakelijk voor gascontainers”

FNV Bondgenoten stelt twee transportbedrijven aansprakelijk voor schade die drie werknemers hebben opgelopen door het werken met containers die giftige gassen bevatten. Dat heeft de organisatie donderdag laten weten.

Chauffeur opent containerNamens de drie werknemers van transportbedrijven De Rijke uit Spijkenisse en A. Jour uit Ridderkerk stelt de bond, dat die bedrijven er niet voldoende voor hebben gezorgd dat hun werknemers veilig konden werken. De drie chauffeurs kwamen tijdens hun werk regelmatig in aanraking met zogeheten gegaste containers, die neurotoxische gassen bevatten.

Welk bedrag de bond voor de mensen eist is nog niet duidelijk. Omdat van de Europese Unie alle containers die van overzee komen insectvrij moeten zijn, worden ze met bestrijdingsmiddelen behandeld. Alleen al in Rotterdam komen jaarlijks tien miljoen containers binnen. Zeker 20 procent bevat giftige gassen als methylbromide.

FNV Bondgenoten vindt de gezondheidsrisico’s van het gassen van containers onaanvaardbaar en riep al eerder op om het te verbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer