Ga naar hoofdinhoud

FNV: ‘Wolter Koops moet loon nabetalen’

Wolter Koops Internationale Transporten uit Zeewolde treedt de Cao voor het Beroepsgoederenvervoer met voeten. Dat blijkt uit de door Stichting VNB, het nalevingsorgaan van FNV Transport & Logistiek, aangespannen nalevingszaak.

30 V8 Scania's voor Wolter KoopsAanleiding voor het onderzoek waren verschillende klachten van werknemers over de loonbetaling. Met behulp van kaderleden van FNV Transport & Logistiek is vervolgens een verdere inventarisatie van de problemen gemaakt. Jelske van Dijk (Stichting VNB): “De nalevingszaak is nog in volle gang, maar duidelijk is wel dat deze procedure het bedrijf tonnen kost.”

Dankzij de algemeen verbindend verklaring van de Cao voor het Beroepsgoederenvervoer (sinds 12 februari 2015) kon de transporteur afgelopen mei worden aangeschreven door Stichting VNB. Egon Groen (bestuurder FNV Transport & Logistiek): “Dit is precies waarom algemeen verbindend verklaring van de cao zo belangrijk is. Het voorkomt onder andere concurrentie op arbeidsvoorwaarden.”

Wolter Koops kon tegenover TTM.nl nog niet reageren op de aantijgingen van FNV.

 

Eén reactie op “FNV: ‘Wolter Koops moet loon nabetalen’

  • T Veerman

    Ja zo kan je groot worden he,oneerlijke concurrentie noemt men dat,3/4 van zijn vloot uitvlaggen naar een goedkoop land als Polen 2 Polen op de bok is nog goedkoper als 1 goed opgeleide Nederlandse chauffeur.
    En dan kan je ook met 85 miljoen in de quote staan en mooi materiaal hebben.
    En de eerlijke Nederlandse transport ondernemer met een goed opgeleide Nederlandse chauffeur heeft het moeilijk met dit soort figuren als Koops,Getru,HZ transport enz enz.
    En dat wordt allemaal toegestaan dank zij die geweldige EU waar de zaagsel koppen de overhand hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer