Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Boerman zwaait 130 jaar ervaring uit

Afgelopen zaterdag nam de Boerman Groep uit Hardinxveld-Giessendam afscheid van ruim 130 jaar ervaring. Mees de Kock, Henk Kant en Piet van den Bos, ieder met een dienstverband van meer dan 40 jaar gingen met pensioen.

Samen met hun echtgenotes kwamen de heren met een tussenpose van een minuut of vijf aan op het terrein van Boerman Transport. Hier was een erehaag voor hen opgesteld. Eerst twee zware autolaadkranen met een mooi spandoek, vervolgens twee rijen vachtwagens, bulk- en autolaadkraan en daarna een rode loper waar de heer Boerman en naaste collega’s hen opwachtten.

Zichtbaar geëmotioneerd door de ontvangst werd er gezoend en de handen geschud. Een aantal mooie foto’s met partners en collega’s bij de vrachtwagens werden geschoten om vervolgens de prachtig ingerichte tent te betreden. Hier kon men zich opmaken voor de ontvangst van de gasten. Naast uiteraard veel collega’s met partner kon Mees, hoofd technische dienst, veel leveranciers tegemoet zien. Henk, senior bulkplanner, en Piet, senior containerplanner V.C.T. zouden veel van hun klanten ontvangen. En het werden er veel, al gauw vormde zich een rij van tientallen meters voor de tent. Gelukkig werden niet alleen de heren in het zonnetje gezet, we hadden ook een mooie zonnige dag waardoor het wachten nog enigszins te verduren was. Maar wat was iedereen blij en trots! Ook de kinderen van de pensionarissen waren aanwezig en ze genoten zichtbaar van de aandacht en waardering die hun vaders kregen. De gasten kwamen van heinde en verre, een enkele zelfs uit Duitsland.

Na bijna anderhalf uur waren alle gasten binnen. Vervolgens nam Teus Boerman het woord. Teus heeft, in het begin met zijn vader, de onderneming geleid in de jaren ‘60 –’90.

Deze mannen waren dus door hem aangenomen en hebben met hem het bedrijf laten groeien. In zijn speech roemde hij de passie, inzet en loyaliteit die de mannen tot op de dag van vandaag tonen.

Een aantal leuke foto’s uit het verleden werden getoond, soms onder hilarische toelichting en luid applaus. De huidige directeur Wim Nienhuis sloot aan op de woorden van Teus en wenste de heren nog vele gezonde jaren toe net als de onderneming. Ook bedankte hij de familie voor de vele tijd die de heren aan de onderneming hadden kunnen besteden. Directiesecretaresse Barbara van der Stelt reikte namens iedereen een zilveren aandenken en bloemen uit. Een kort en emotioneel dankwoord van Mees namens hen driëen volgde waarna de bezoekers verder konden genieten van een buffet. Uiteraard nam iedereen ruimschoots de tijd om bij te praten met elkaar, nieuwe en oude bekenden.

Na zessen gingen Mees, Henk, en Piet met hun vrouwen trots, blij en dankbaar naar huis. Een mooie dag die bij iedereen een warm gevoel heeft achtergelaten en waar we nog dikwijls op terug zullen kijken. Gelukkig zijn de heren niet volledig uit beeld want ieder blijft op zijn eigen manier nog verbonden aan de onderneming voor werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer