Foto’s: DB Schenker schuift europallet in vrachtdrone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: DB Schenker schuift europallet in vrachtdrone

DB Schenker heeft in Hamburg, tijdens het ITS World Congress 2021, een demonstratie gegeven van de VoloDrone, een levensgrote drone die ISO-pallets tot 200 kg kan vervoeren over een afstand van 40 km.

De drie minuten durende testvlucht startte om 15.02 uur op de homePORT Hamburg en bereikte een maximale hoogte van 22 meter. Voor deze simulatie van leveringen was de elektrische drone voor zwaar transport uitgerust met een laadbak tussen het landingsgestel. Eerst zetten de demonstratieteams een lading ter grootte van een euro-pallet vast in de kist onder de VoloDrone, gevolgd door een soepele start. Hierna bracht de drone de lading naar een DB Schenker Cargo Bike en landde veilig. Zodra de lading succesvol was overgedragen, leverde de Cargo Bike zijn lading af op de eindbestemming onder het parkdek van het gebied, wat de voltooiing markeerde van de volledig elektrische, multimodale last-mile levering.

“Deze eerste publieke VoloDrone-vlucht is een sterk teken voor de leidende positie van Volocopter in de UAM-industrie. Wij zijn het enige UAM-bedrijf dat oplossingen voor passagiers en goederen aanbiedt die volledig op schaal en in het openbaar over de hele wereld vliegen”, zegt Florian Reuter, CEO van Volocopter. “Onze VoloDrone zal bestaande logistieke processen robuuster, efficiënter en duurzamer maken. DB Schenker is een partner van onschatbare waarde in ons streven om het enorme potentieel van de logistieke use cases van onze VoloDrone te ontsluiten.”

Erik Wirsing, Vice President Global Innovation bij DB Schenker: “Met de VoloDrone-vlucht van vandaag konden we publiekelijk onze succesvolle samenwerking en de indrukwekkende vooruitgang op DB Schenker’s innovatie- en duurzaamheidsroadmap voor schonere logistiek laten zien. Volocopter heeft opnieuw bewezen dat zij de ideale partner zijn voor DB Schenker’s ambitie om wereldwijde supply chains te heroverwegen en transportlogistiek naar een volgende dimensie te brengen voor onze klanten en tegelijkertijd emissies te besparen.”

De VoloDrone is een onbemande, volledig elektrische utility drone die is ontworpen om elk van de zes palletformaten van de International Organization for Standardization (ISO), met een gewicht tot 200 kilogram, over een afstand van 40 kilometer te vervoeren. Dit elektrische vliegtuig voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL) is bedoeld voor uitdagende missies in diverse sectoren. Als onderdeel van Volocopter’s robuuste UAM-vliegtuigportfolio voor het vervoer van passagiers (VoloCity en VoloConnect) en goederen in steden, is de VoloDrone gepositioneerd om ingezet te worden waar conventionele transportopties hun grenzen bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer