Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Dobbe stap verder met aanhangwagen met dubbele vloer 2.0

Dobbe Transport is er trots op: de eerste geconditioneerde aanhangwagen met een dubbele, beweegbare laadvloer in Europa rijdt bij de transporteur uit Roelofsarendsveen. De aanhangwagen is een doorontwikkeling van een eerder model en werd ontwikkeld in samenwerking met Burgers Carrosserie.

Logistiek manager Eric Dobbe heeft deze aanhangwagen samen met Burgers Carrosserie en wagenparkbeheerder Peter Wesselius doorontwikkeld op de aanhangwagen met dubbele laadvloer die Dobbe in 2011 al introduceerde. Deze nieuwe uitvoering heeft een beweegbare tussenvloer en koeling zodat op de heen- en retourvrachten verschillende maten rolcontainers vervoerd kunnen worden (gekoeld en/of ongekoeld). Eric Dobbe: “Een aanhanger met een dubbele laadvloer kan sowieso al 30 procent meer volume vervoeren dan een gewone aanhanger. Door de beweegbare tussenvloer en de koeling zijn we nog flexibeler in het combineren van verschillende soorten vrachten. Hierdoor verbetert onze beladingsgraad. We zetten op bepaalde trajecten – bij dezelfde hoeveelheid vracht – nu al minder wagens in en rijden dus per saldo minder kilometers dan voorheen.”

Aan de introductie van de aanhangwagen met de dubbele, beweegbare laadvloer ging een ontwikkelingsperiode van ruim twee jaar vooraf. Een behoorlijke investering in tijd en capaciteit, die wij graag op ons nemen. Dobbe: “Hoe multifunctioneler ons wagenpark is, hoe duurzamer en efficiënter wij onze ritten in kunnen plannen. Dat is goed voor onze klanten, maar ook voor het milieu. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om ieder innovatief idee te onderzoeken. En – eerlijk is eerlijk – ik vind het ook een sport om continu te bedenken hoe we iedere vierkante centimeter laadruimte beter kunnen benutten. Door gebruik te maken van nieuwe technieken én ons gezonde verstand.”

Tot hoeveel extra besparing op de CO2-uitstoot deze innovatie exact leidt, zal de praktijk uitwijzen. Zeker is dat Dobbe Transport ook in de toekomst continu in beweging zal blijven om de duurzaamheid van haar wagenpark nog meer te vergroten.

Foto’s: Facebook Dobbe Transport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer