Foto’s: LAG biedt lichtgewicht alu kipcontainerchassis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: LAG biedt lichtgewicht alu kipcontainerchassis

LAG Trailers geeft haar gamma van kipcontainerchassis een forse update. Nieuw is een aluminium 30 voet kipcontainerchassis.

Het nieuwe ontwerp is maar liefst 400 kg lichter en biedt volgens LAG hierdoor een sterke economische meerwaarde aan transporteurs. Het nieuwe chassis heeft ook een verbeterde gewichtsverdeling wat resulteert in een hogere laadcapaciteit zonder overbelasting van de assen.

De eerste transporteur die met het nieuwe ontwerp aan de slag gaat is de Nederlandse vervoerder InterLogistics. Directeur Jan van Erp verwoordt de keuze voor LAG als volgt: “Interlogistics probeert steeds voorop te lopen in de markt. Het leeggewicht is 400 kg minder dan een stalen chassis, waardoor 400 kg meer laadvermogen vervoerd kan worden. Het feit dat LAG op een steenworp afstand van ons hoofdkwartier in Born ligt, is mooi meegenomen.”

De update blijft niet beperkt tot de 30 voet kipchassis. Ook zijn grotere broer, het 40 voet kippende containerchassis, werd onder handen genomen. LAG rust beide chassis tegenwoordig standaard uit met een gegalvaniseerd kipframe en een onderhoudsvriendelijker kipscharnier.

Interessant is verder ook de verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Dankzij bredere assen geniet het chassis een beduidend stabielere wegligging. Tegelijkertijd biedt het nieuwe type ook meer werkruimte aan de transporteur om de containers en bijhorende uitrusting te bedienen.

Transporteurs die overstappen naar het aluminium LAG kipchassis hoeven niet te vrezen voor transferproblemen. Om de mogelijke overgang makkelijker te maken zorgde de tankproducent ervoor dat alle onderdelen volledig uitwisselbaar zijn met de stalen chassis.

Bij de 40 voet kipchassis gaat LAG nog een stapje verder met de modulaire bouw. Naast een complete compatibiliteit met het stalen chassis, is deze ook overeenkomstig met het chassis van de bulkopleggers.

Manager Engineering Jacky Segers geeft hierover het volgende aan: “De bouwwijze van de nieuwe chassis garandeert een duidelijke efficiëntiewinst voor zowel productie als service van deze voertuigen. Bedrijven die gebruik maken van LAG producten over verschillende gamma’s heen, halen hier heel wat voordeel uit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer