Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: LZV’s besparen DPD 50.000 liter gasolie

Woensdag namen pakketvervoerder DPD en Holwerda Distributie en Transport op feestelijke wijze hun tweede LZV in gebruik. Men denkt volgend jaar ook internationaal LZV’s te kunnen inzetten.

LZV1De wagen gaat dagelijks op en neer pendelen tussen Joure en Best. Het gaat om een 24-uurs pendeldienst waarbij in totaal per jaar zo’n 220.000 kilometer wordt afgelegd. Eerder dit jaar introduceerde DPD  zijn eerste LZV voor het traject Best – Rotterdam. Samen leggen de twee vrachtwagens nu op jaarbasis rond de 500.000 kilometer. Dat betekent volgens DPD op jaarbasis een besparing van tussen de 40.000 en 50.000 liter gasolie. Het betekent uiteraard ook een forse reductie aan CO2-uitstoot. Na de officiële overdracht van de autosleutels door Robert van Straaten, Director Marketing & Sales van DPD Nederland, aan Tjalling Holwerda, oprichter van Holwerda Distributie en Transport, kunnen de chauffeurs voortaan per rit drie wisselbakken vervoeren in plaats twee. DPD is de eerste distributeur in Nederland die werkt met LZV’s met wissellaadbakken. DPD hoopt in 2010 ook te kunnen starten met de internationale ritten voor de LZV’s
DPD verwerkt meer dan 2 miljoen pakketten per dag en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer