Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Sinotrans vervoert hotel van 7.500 ton

Het Chinese transportbedrijf Sinotrans Heavy-Lift Logistics kreeg de opdracht in het Chinese Sanya een hotel te verplaatsen over een afstand van 500 meter. In principe kun je alles vervoeren, maar dit hotel weegt 7.500 ton. Maar Sinotrans kreeg het voor elkaar met de hulp van Scheuerle SPMT. De bedrijven scoorden samen een nieuw wereldrecord voor het transport van het zwaarste gebouw ooit.

Vanwege het hoge gewicht vereiste de opdracht niet alleen een groot aantal aslijnen, maar ook elektronisch gekoppelde en gestuurde modules vanwege de ongelijke lastverdeling. Sinotrans Heavy-Lift Logistics Co. verdeelde de lading van het hotel over 254 aslijnen. In totaal 15 Power Pack Units (PPU) dreven de voertuigcombinatie aan.

Naast het enorme gewicht dat moest worden vervoerd, was de bijzondere uitdaging van het transport de ongelijke verdeling van de lading door de asymmetrische architectuur van het 90 meter lange, 35 meter brede en 20 meter hoge gebouw. Toch moest Sinotrans de structuur met de grootste precisie nivelleren en positioneren. Bovendien moesten de experts van Sinotrans het gebouw tijdens het transport 63 graden met de klok mee en vervolgens 63 graden tegen de klok in draaien om de nieuwe locatie te bereiken.

Om deze taak te beheersen koppelde het logistieke bedrijf voor zware goederen de zelfrijdende SPMT-platformtransporters van TII Scheuerle onder verschillende hoeken aan elkaar om een waaiervormige combinatie te vormen. Volgens Sinotrans waren het hoge draagvermogen en de goede synchronisatie van de afzonderlijke modules zeer bevorderlijk voor het gebruik van de SPMT-aslijnen van TII Scheuerle. Zonder dit zou de specialist in zware goederenlogistiek niet het vereiste hoge precisieniveau hebben bereikt. Sinotrans had acht uur nodig om het gebouw op te tillen en met behulp van de SPMT-aslijnen nauwkeurig en veilig over het 500 meter lange traject te transporteren en op de plaats van bestemming weer op te bouwen.

Sinotrans is al lange tijd klant van TII Scheuerle, de branche-expert van de TII-groep voor zwaar en speciaal goederentransport op en buiten de weg, en beschikt over een vloot van 60 eigen Scheuerle SPMT-aslijnen voor dergelijke transportopdrachten. Aanvullende modules kwamen van de joint venture Sinotrans Sarens Logistics Co. en andere samenwerkingspartners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer