Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Superflexibele Scania torpedo bij Paul Grollitsch

Het Oostenrijkse bedrijf Paul Grollitsch heeft een speciale Scania torpedotruck in gebruik genomen. Het voertuig, omgebouwd door het Nederlandse Falkom uit Tiel, is kraanwagen, trekker en bergingsvoertuig ineen. Superinzetbaar dus!

Paul Grollitsch Nfg. houdt zich bezig met het bergen van voertuigen, kraanwerkzaamheden en transportopdrachten. Het bedrijf heeft veel voertuigen. Het is dus goed om een flexibele machine te hebben die zowel zwaar tilwerk op bouwterreinen kan doen als, indien nodig, ook auto’s kan bergen.

De Scania torpedo zou in staat moeten zijn om de meeste mensen in nood langs de weg te helpen. En als hef- en trekkracht ontbreken, heeft auto-eigenaar Paul Grollitsch Nfg. een dubbelcijferig aantal vrachtwagens/kraanvrachtwagens om aan te vullen als het werk dat vereist.

Het speciale voertuig is een Scania 770S, die is omgebouwd tot een torpedomodel met een verlengd chassis voor een 10×4 systeem, met drie gestuurde assen. De ombouw is gedaan door het Nederlandse bedrijf Falkom.

De Scania is uitgerust met een Fassi F2150 kraan, met een maximale reikwijdte van 31 meter. De kraan heeft ook een draaikrans en een aanhangerkoppeling voor het trekken van een trailer/aanhanger.

De kroon op het werk is de bergingsruilbak met bril, een kraanarm met twee lieren en een kast met apparatuur voor het bergen van voertuigen. Wanneer de torpedotruck op pad gaat voor andere opdrachten dan slepen, wordt het sleepgedeelte geparkeerd.

Vermeldenswaardig is ook dat Paul Grollitsch Nfg. zijn kraanwagens vaak gebruikt om defecte zware voertuigen en aanhangers op te tillen.

Bron: AT.no

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer